×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/simple_image/ergasies-odiko-kiktyo-paros-4-11-20
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Περίπατο… τα μέτρα και οι μάσκες σε εκκλησίες και ξωκλήσια της Πάρου! Ο Μητροπολίτης Παροναξίας έχει στηλιτεύσει το φαινόμενο…

04 Νοεμβρίου 2020 17:02

Την ώρα που όλη η Ελλάδα πολιορκείται από την πανδημία, τη στιγμή που τα μέτρα σε ολόκληρη την επικράτεια αυστηροποιούνται και εκατοντάδες συμπολίτες μας νοσηλευόμενοι δίνουν μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, κάποιοι δεν εννοούν στην Πάρο να αντιληφθούν ότι άπαντες οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί προασπίζοντας περισσότερο παρά ποτέ το αγαθό της υγείας και της ζωής.

Αίσθηση προκαλεί επί παραδείγματι η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, που καλεί τους πιστούς σε εορταστική Πανήγυρη στις 8 και 9 Νοεμβρίου, χωρίς ουδεμία αναφορά στην τήρηση των μέτρων που επιβάλλονται σε τέτοιες συναθροίσεις!

Βεβαίως, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι τα μέτρα είναι αυτονόητα, ωστόσο, οι ανακοινώσεις των επίσημων εκκλησιαστικών φορέων, θα έπρεπε ίσως να είναι πιο προσεκτικές και να υπενθυμίζουν σε κάθε περίσταση, ότι οι θρησκευτικοί εορτασμοί παρουσία πιστών γίνονται πλέον υπό τις ειδικές συνθήκες των ισχυόντων μέτρων.

Είναι πάνω απ΄όλα θέμα υπεύθυνης στάσης έναντι του αγαθού της δημόσιας υγείας, η υπογράμμιση από πλευράς τους των νέων κανόνων συνάθροισης στους χώρους λατρείας. Τίποτα δεν είναι δυστυχώς όπως πριν. Αυτό θα πρέπει για όσο διαρκεί η πανδημία να επισημαίνεται και να γίνεται σεβαστό και κατανοητό.

Από την άλλη πλευρά, ολοένα και περισσότερες καταγγελίες πιστών κάνουν λόγο για αποπομπή τους από εκκλησίες και ξωκλήσια του νησιού επειδή εισήλθαν σε αυτά με μάσκα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, έχει κατ΄επανάληψη στηλιτεύσει δημόσια και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Πρόκειται για τη συμπεριφορά μειοψηφιών, ωστόσο, όπως ο Σεβασμιώτατος έχει αναφέρει, τέτοιες πρακτικές πηγάζουν από τον εγωισμό που αντιβαίνει τη χριστιανική αντίληψη και στάση ζωής.

as parou100

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos