Πάρος: 19 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 10ήμερο – Τι αποφάσισε η Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσης Covid για το νησί…

31 Μαρτίου 2021 21:01

19 περιπτώσεις κρουσμάτων της νόσου Covid – 19 σημειώθηκαν στην Πάρο τις τελευταίες 10 ημέρες. Σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσης Covid στην Πάρο, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους τοπικών αρχών και υγειονομικών φορέων του νησιού.

Η Επιτροπή τάχθηκε υπέρ των προτάσεων και ενεργειών του Δημάρχου για την θωράκιση του νησιού ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Έδωσε μάλιστα έμφαση, στον έλεγχο των πυλών εισόδου του νησιού, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με πρόσφατο αρνητικό τεστ, ώστε να διασφαλίζεται στο μέτρο του δυνατού, η προάσπιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της Πάρου.

Η Επιτροπή συμφώνησε επίσης με την πρόταση του Δημάρχου για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των υπαλλήλων του Δήμου, των δημόσιων υπαλλήλων αλλά και των πολιτών που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο, καθώς η Πάρος είναι ένα κατεξοχήν τουριστικό νησί και η υγεία κατοίκων και τουριστών είναι μείζονος σημασίας. Το ανωτέρω μέτρο, προτάθηκε να γίνει θέμα και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου.

Ως προς την εξέλιξη των εμβολιασμών τώρα στο νησί, μέχρι σήμερα 31/3 έχουν πραγματοποιηθεί 1.161 εμβολιασμοί. 844 πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ 317 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Σημειώνεται ότι από εχθές 30/3 ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί στην Αντίπαρο και συνολικά και στα δύο νησιά, Πάρο και Αντίπαρο, εχθές πραγματοποιήθηκαν 77 εμβολιασμοί και σήμερα 31/3 96.

Σημειώνεται ότι στην Αντίπαρο λόγω μικρού πληθυσμού, ισχύει ο οριζόντιος εμβολιασμός και μάλιστα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι πολίτες 18 – 59 ετών μπορούν να προσέρχονται για να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες.
Εχθές 30/3 παρελήφθησαν στην Αντίπαρο 200 εμβόλια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos