Πάρος: Μαζί στη ζωή, μαζί και στην αιωνιότητα. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας…

25 Απριλίου 2021 22:34

Η είδηση σκόρπισε ανείπωτη θλίψη.

Δύο χρόνια πριν, τέτοιες μέρες του Απρίλη ήταν, λίγο πριν το Πάσχα και τότε, είχε φύγει από τη ζωή ο Αθανάσιος Αποστολόπουλος, συνιδιοκτήτης και «ψυχή» του παραδοσιακού καφεζαχαροπλαστείου «Αφοί Αποστολόπουλοι» που βρισκόταν στο λιμάνι της Πάρου απέναντι από τον ανεμόμυλο.

Θρυλικό καφενείο, τόπος συνάντησης όλες τις ώρες της ημέρας για ντόπιους, για τουρίστες για τους πάντες, συμπύκνωνε ολόκληρη την κοινωνική και δημόσια ζωή της Παροικίας από το 1967 μέχρι το 1993 που λειτούργησε.

Σύζυγος στη ζωή και άοκνη συνοδοιπόρος στη δουλειά στο καφενείο ήταν η σύζυγος του Αθανάσιου Αποστολόπουλου, Τζαννέτα Σκαραμαγκά – Αποστολοπούλου η οποία κατά τραγική σύμπτωση, δύο χρόνια μετά το χαμό του συζύγου της τέτοιες ακριβώς μέρες, άφησε την τελευταία της πνοή, αναπάντεχα, σήμερα Κυριακή των Βαίων στην Πάρο.

Προσωπικότητα μειλίχια και σεμνή, γλυκομίλητη, και ακούραστα φιλόξενη η Τζαννέτα, χωρούσε στην αγκαλιά της όλον τον κόσμο που έμπαινε στο παραδοσιακό καφενείο για να γευτεί τα σπιτικά γλυκίσματα που εκείνη ως άοκνη και άφθαστη μαγείρισσα ετοίμαζε για πολλές δεκαετίες.

Η αξιοσύνη της απέραντη, ήταν ο αφανής στυλοβάτης του καφενείου, σύντροφος ζωής για το σύζυγό της, τρυφερή μητέρα για τα δύο της παιδιά και στοργική γιαγιά για τέσσερα εγγόνια της. Έφυγε από τη ζωή αδόκητα, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια και τους οικείους της. Έφυγε από τη ζωή, αθόρυβα, όπως έζησε, ήσυχα και απλά, ως μια ήρεμη φωνή γλυκύτητας μέσα στην πορεία της ζωής της.

Δυστυχώς, «φεύγουν» από κοντά μας άνθρωποι του τόπου μας που κουβαλούν την παραδοσιακή, αγνή, φυσιογνωμία του στα κύτταρά τους. Άνθρωποι άξιοι, που έζησαν και δημιούργησαν στην Πάρο σε δυσκολότερες από τη σημερινή εποχές, οι οποίοι θα δένουν για πάντα τις θύμησές μας με την αυθεντική ουσία της παράδοσης του τόπου.

Και που οι ίδιοι είτε το συνειδητοποίησαν είτε όχι, υπήρξαν θησαυροί πολύτιμοι που αφήνουν στους πιο νέους ως παρακαταθήκη μνήμες ανεκτίμητες, μνήμες από την παλαιά Πάρο της καρδιάς μας.

Θα τη θυμόμαστε πάντα, ως την αγαπημένη μας θεία Τζαννέτα.

Καλό της ταξίδι.

Το psts.gr και οι συνεργάτες του εκφράζουν τα βαθύτατα, ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos