Εντυπωσιακό: To 1/3 περίπου των επισκεπτών των Κυκλάδων με πλοίο έχουν προορισμό την Πάρο και την Αντίπαρο!

01 Απριλίου 2022 22:09

Οι αριθμοί «μιλούν» πάντα αντικειμενικά και απόλυτα. Αυτή τη φορά «έρχονται» για να επιβεβαιώσουν κάτι που υπήρχε ήδη ως αίσθηση, επαληθεύοντάς το.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η έρευνα της οποίας έλαβε υπόψη της τον αριθμό των επιβατών στα πλοία προς Κυκλάδες κατά τις θερινές περιόδους του 2021,2020 και 2019, Πάρος και Αντίπαρος και τις τρεις χρονιές, αναδείχτηκαν «πρωταθλήτριες» του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των πιο δημοφιλών νησιών του συμπλέγματος!

Από τους 3.072.295 ακτοπλοϊκούς επισκέπτες των νησιών το 2021, ένα ποσοστό 26%, δηλαδή 793.043 είχαν ως προορισμό την Πάρο και την Αντίπαρο. Ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό επί των συνολικών τουριστών στις Κυκλάδες, δέχτηκαν Πάρος και Αντίπαρος το «δύσκολο» 2020. Φθάνει το 29%, καθώς από τους 1.520.582 τουρίστες των Κυκλάδων, 436.729 έφθασαν στα δύο νησιά!

Ομοίως και κατά τη χρονιά ορόσημο για τον Ελληνικό τουρισμό, το 2019, από τους 3.262.563 τουρίστες των πιο δημοφιλών Κυκλάδων, 849.631 επισκέφθηκαν Πάρο και Αντίπαρο.

Διαγωνισμός με δώρο μπίρες ΕΖΑ lager και ΕΖΑ Pilsener

antiparos 333

Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία για τη high season των τριών προηγούμενων ετών, εκτός από το ότι είναι αισιόδοξα, προδιαγράφουν και την δυναμική που μέλλεται να διαγράψουν στο στερέωμα του Ελληνικού τουριστικού χάρτη. Απορροφούν σταθερά κάθε χρόνο κάτι λιγότερο από το 1/3 των επισκεπτών στις Κυκλάδες με πλοίο και όταν μιλούμε για Κυκλάδες, συμπεριλαμβανομένων των νησιών της Μυκόνου και της Σαντορίνης που ακολουθούν σε ακτοπλοϊκούς επισκέπτες, εννοούμε την «ατμομηχανή» του Ελληνικού τουρισμού.

Στην κορυφαία θέση λοιπόν κατατάσσουν οι τουρίστες τα δύο νησιά που είναι πρώτα στην προτίμησή τους, με την Πάρο να δέχεται πάντα και τους επισκέπτες της Αντιπάρου, καθώς δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση του μικρού νησιού με άλλα λιμάνια.

Και μάλιστα, τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία γίνονται εντυπωσιακότερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λειτουργήσει το διεθνές αεροδρόμιο Πάρου το οποίο είναι εύλογο ότι θα μεγεθύνει κατά πολύ τις τουριστικές ροές.

Τα δεδομένα αυτά, σε συνδυασμό με την μεγάλη άνοδο που παρατηρείται στον κατασκευαστικό κλάδο σήμερα και για τα προσεχή χρόνια, συνηγορούν ότι Πάρος και Αντίπαρος πρόκειται να σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη και το μέλλον αυτό δεν είναι μακριά…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos