Πάρος: Ξεκίνησε ήδη η υλοποίηση ενός σπουδαιότατου έργου πνοής! - Θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στο νησί και θα προστατεύσει τον υδροφόρο ορίζοντά του (Βίντεο)

28 Νοεμβρίου 2022 18:52

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν, στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση ενός πολύ σημαντικού έργου για την Πάρο και υπογράφηκε παράλληλα η σύμβαση αναδόχου για την υλοποίησή του.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής με άμεσες και μακροπρόθεσμες ωφέλειες, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε Λεύκες, Κώστο και όχι μόνο, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα επιλυθεί οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της απόρριψης των ανεπεξέργαστων λυμάτων των δύο οικισμών, σε χείμαρρους και ρέματα μαζί με όμβρια ύδατα. Παράλληλα θα προστατευτεί ο υδροφόρος ορίζοντας της Πάρου, ειδικά της περιοχής του Αστέρα, που διατηρεί τα σημαντικότερα αποθέματα νερού του νησιού.

Αυτές τις μέρες, λίγο πριν ο Νοέμβριος εκπνεύσει, οι «μηχανές» πραγματοποίησης του έργου πήραν μπρος καθώς ξεκίνησαν ήδη τεχνικές εργασίες στα Μάρμαρα με σκοπό την υλοποίησή του.

Το έργο διακρίνεται σε δύο υποέργα που συνδέονται μεταξύ τους. Το αρχικό υποέργο, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή ενός σύνθετου, σύγχρονου δικτύου αγωγών αποχέτευσης, συνολικού μήκους 15.000 μέτρων για την συλλογή και μεταφορά των λυμάτων των οικισμών των Λευκών και του Κώστου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το δεύτερο υποέργο που αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας και στον εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Μάρπησσας, δηλαδή του Βιολογικού Καθαρισμού Μάρπησσας, είναι προϋπολογισμού 3.220.000 ευρώ και σκοπό έχει την εξυπηρέτηση της μεγάλης αύξησης της παροχής τα τελευταία χρόνια, καθώς και τον πλήρη εκσυγχρονισμό της παλαιάς μονάδας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σημειώνεται, ότι η ολοκλήρωση του έργου και η παράδοσή του στον παριανό λαό θα γίνει σε δύο χρόνια.

{https://www.youtube.com/watch?v=NuHJbB0xVO8}

deya marpissa 01

deya marpissa 02

deya marpissa 04

deya marpissa 05

deya marpissa 06

deya marpissa 07

deya marpissa 08

deya marpissa 010

deya marpissa 011

deya marpissa 012

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos