Σύλλογος "Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου": Για πυροταχνήματα και αδέσποτα

29 Ιουλίου 2024 19:32

Ο Δημος Πάρου ενέκρινε δαπάνες συνολικού ύψους 17.364,34 € για πυροτεχνήματα και μουσικές για δύο εκδηλώσεις ενώ τα αδέσποτα τα έχει αφήσει στο έλεος και στις πλάτες των εθελοντών από το Σεπτέμβιο του 2023. Δεν έχει προκηρυχθεί καν η μελέτη για το πρόγραμμα για τα αδέσποτα και είναι υποχρέωσή του όπως ορίζει ο Νόμος.

 Συγκεκριμένα ο Δημος Πάρου στις 28 και 29 Ιουλίου 2024 (ΑΔΑ: 6ΞΝΝΩΞΓ-ΒΡ5 και ΑΔΑ: Ψ4ΨΨΩΞΓ-Ω0Φ) ενέκρινε δαπάνες :
 1) 10,051,44 € από τα οποία € 6579,44€ είναι για πυροτεχνήματα και 3.472€ για μουσική κάλυψη για τη γιορτή του 15 Αυγουστου στην Παροικιά
 2) 7.312,90 € απο τα οποία 3.716,9€ για πυροτεχνήματα και 3.596 € για μουσική καλυψη για τη γιορτή για τα εννιαμερα της Παναγίας στη Νάουσα στις 23 Αυγούστου.
Πεταμένα λεφτά για πυροτεχνήματα!! Ενας αναχρονιστικός και άκρως επικίνδυνος θεσμός για την υγεία ανθρώπων, ζώων και για το περιβάλλον. Κάθε έκρηξη πυροτεχνημάτων φτάνει σε ηχορύπανση εως 190 ντεσιμπέλ 

η οποία είναι επιβλαβής για ανθρώπους, πουλιά, γάτες ή σκύλους και αλλα ζώα. Οι σπινθήρες και ενδεχόμενα οι φλόγες ενέχουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς, οι αναθυμιάσεις επιβαρύνουν το αναπνευστικό και κάθε έκρηξη πυροτεχνημάτων απελευθερώνει τοξικά σωματίδια στο περιβάλλον.
«Η ανωτέρω πολιτιστική εκδήλωση – σημειώνει ο Δήμαρχος στην απόφαση για τη Νάουσα - συμβάλει τόσο στη διατήρηση όσο και στην ενημέρωση, μετάδοση και διάδοση των εθίμων, της παράδοσης και των πολιτιστικών αξιών της Πάρου»
Αυτά λοιπον είναι τα έθιμα και η παράδοσή μας στην Πάρο; ο πολιτισμός μας και οι αξίες μας; πυροτεχνήματα και μουσικές και τα αδέσποτα στο έλεος ;

Σύλλογος "Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου"

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos