Αποκριάτικο Καρναβάλι στη Μάρπησσα!

27 Φεβρουαρίου 2012 19:55

Η καρδιά της κορύφωσης της αποκριάτικης περιόδου στο νησί μας, χτύπησε δυνατά, με κέφι και ζωντάνια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, στο καθιερωμένο πλέον καρναβάλι της Μάρπησσας την Κυριακή 26/2.

Πολυάριθμοι καρναβαλιστές, μασκαρεμένοι ευφάνταστα και σκωπτικά, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της αποκριάτικης αυτής υπαίθριας γιορτής, διασχίζοντας με χορούς, τραγούδια, σκέρτσα και πειράγματα τα σοκκάκια του γραφικού χωριού ζωντανεύοντάς το ευχάριστα με μια ανάταση χαράς μέσα στο χειμώνα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό αλλά και σε πείσμα των χαλεπών καιρών που βιώνουμε όλοι, το μαρπησαϊκό καρναβάλι χρωμάτισε με νότες αισιοδοξίας αλλά και καυστικού επίκαιρου χιούμορ την ατμόσφαιρα.

Επίσημοι "προσκεκλημένοι" της γιορτής, ήταν το ζεύγος των "νεονύμφων" Μέρκελ και Σαρκοζί, οι περίφημοι "Μερκοζί", ο φαντασιακός γάμος των οποίων στη μαρπησαϊκή γιορτή έδωσε τη γεύση της έντονης σατυρικής διάθεσης του φετινού καρναβαλιού. Γιατί φαίνεται, ότι στην Πάρο, στη Μάρπησσα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο λαϊκός παραδοσιακός συλλογικός βίος παραμένει ζωντανός μέσα από αυθόρμητα λαϊκά αποκριάτικα πανηγύρια κεφιού, γλεντιού και χαράς που σαρκάζουν περιπαικτικά το "κακό" εξωραίζοντάς το, κάνοντάς το έτσι να μοιάζει πολύ περισσότερο μέσω της "φτιασιδωμένης" αλληγορίας με μια θολή και απόμακρη περίσταση παρά με μια δυσχερή πραγματικότητα. 

Το parianostypos, βρέθηκε στο μαρπησαϊκό καρναβάλι και σας μεταφέρει σε video εικόνες και ήχους της όμορφης γιορτής του!

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos