Πάρος: Διημερίδα για το Παρόν και το Μέλλον της Αλιείας στις Κυκλάδες

01 Απριλίου 2013 20:22

Μέσα στην κατάμεστη από κόσμο και τις δύο ημέρες αίθουσα στου πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/3 και την Κυριακή 31/3 η πολύ ενδιαφέρουσα

Διημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Πάρου και τον Σύλλογο Αρχίλοχος και είχε ως θέμα το Παρόν και το Μέλλον της Αλιείας στις Κυκλάδες.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές επί του θέματος βρίσκονταν ειδικοί επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι, βιολόγοι, ιχθυολόγοι, πανεπιστημιακοί, επιστήμονες από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων αλλά και ξένοι προσκεκλημένοι από το Ίδρυμα Κουστώ καθώς επίσης και μέλη της WWF και της Greenpeace υπεύθυνοι της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όπως και εκπρόσωποι των επαγγελματιών αλιέων.
{vsig}dihmerida-arxiloxos-2013{/vsig}
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η κ. Μαρία Δαμανάκη Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,ο κ. Νίκος Χρυσόγελος ευρωβουλετής των Οικολόγων Πράσινων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ των κυκλάδων Ν. Συρμαλένιος

Στην άκρως ενδιαφέρουσα διημερίδα ακούστηκαν και διατυπώθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα για την αλιεία από τους ειδικούς ενώ επίσης δεν έλειψαν οι ερωτήσεις και οι αξιοσημείωτες παρατηρήσεις των ίδιων των επαγγελματιών αλιέων που σε ορισμένες περιπτώσεις εξέφρασαν ακόμα και τη διαμαρτυρία τους.

Οι διαφορετικές αυτές απόψεις που εκφράστηκαν από τους ανθρώπους της θάλασσας είχαν ιδιαίτερη σημασία καθώς εκείνοι είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα και ίσως τις προοπτικές της αλιείας από την εμπειρία τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εισακούγονται.

Το parianostypos.gr, παρακολούθησε τη διημερίδα αυτή που είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο της Πάρου αλλά και από τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια και σας μεταφέρει εικόνες, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα στην αίθουσα του Αρχίλοχου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσει εξ΄ ολοκλήρου την πολύ ενδιαφέρουσα διημερίδα.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε τα Βίντεο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos