×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάρος: Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου για Κ.Υ. - Αποτίμηση και επόμενες κινήσεις...(Βίντεο)

05 Ιουνίου 2013 01:13

Συνήλθε τη Δευτέρα 3/6 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Συντονιστικό Όργανο του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

Το parianostypos.gr, παρακολούθησε και κατέγραψε τη συνεδρίαση αυτή. Μια συνεδρίαση αρκετά εποικοδομητική και ευρεία καθώς συμμετείχαν σε αυτήν όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς που μετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο.
Έγινε μια αρκετά εκτενής και γόνιμη συζήτηση, ακούστηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις οι οποίες ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις αντιτιθέμενες με διαφορετική αφετηρία και κατάληξη, χωρίς όμως σε καμμία περίπτωση να παρεκκλίνουν του κοινού σκοπού.
Λήφθηκε η απόφαση να συνεχιστεί η δράση του Συντονιστικού καθ΄όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, το φθινόπωρο να αξιολογηθούν τα αποτελέσματά της και να επανακαθοριστούν τότε οι επόμενες δράσεις. Έγινε επίσης αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του αγώνα για το Κ.Υ. και αναφέρθηκε ότι έως σήμερα τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά σε σχέση με την προσπάθεια που έχει καταβληθεί και ως εκ τούτου η δράση του Συντονιστικού θα πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη.

Στην ευρεία συζήτηση που διεξήχθη με την διατύπωση ποικίλων και διαφορετικών απόψεων σε ένα βήμα ελεύθερου διαλόγου και έκφρασης προτάσεων, είναι εύλογο ότι ίσως δεν παραλείφθησαν σε λανθάνουσα μορφή και πιθανές προσωπικά ιδιοτελείς, κομματικές και παραταξιακές απόψεις. Βεβαίως ο σκοπός της καρποφόρησης του αγώνα για το δικαίωμα στη δημόσια - δωρεάν υγεία παραμένει πάντα ως τελικός σκοπός, αλλά ίσως κάποιες φορές ο σκοπός αυτός να γίνεται το μέσο επίτευξης ιδίων σκοπών.
Πολλές φορές μέσα στην ανοιχτή συζήτηση και στον διάλογο για ένα θέμα χάραξης πολιτικής μπαίνει και η παραπολιτική την οποία εισάγουν συνήθως εκείνοι που έχουν συμφέροντα κάθε είδους

Στη συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου, λήφθηκε επίσης η απόφαση ότι η Πάρος στο πλαίσιο της νησιωτικότητας θα πρέπει να διερευνήσει τη δυνατότητα επικοινωνίας και συσπείρωσης με τα άλλα νησιά στο ζήτημα της δημόσιας - δωρεάν υγείας. Επιπλέον, συζητήθηκε η πιθανότητα μελλοντικής διερεύνησης μιας διαδικασίας διεξαγωγής δημοψηφισμάτων για θέματα που αφορούν την υγεία και όχι μόνο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε βίντεο αποσπάσματα από τη συζήτηση που διεξήχθη στη συνεδρίαση πατώντας εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos