Ανακοίνωση Κατερίνας Πατέλη

26 Ιουλίου 2014 19:47

Σχετικά με τα αναγραφόμενα στον Τύπο, ότι θα μου ανατεθούν κάποια «ειδικά καθήκοντα»

στην ΚΔΕΠΑΠ, για την πληρέστερη ενημέρωση των Παριανών διευκρινίζω τα εξής:

Μετά από συνεργασία και μακρά συνομιλία που είχα πρόσφατα με το νέο μας δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο, σχετικά με τη στελέχωση του δήμου –εν συνεχεία των συνομιλιών μας που είχαν ξεκινήσει πριν από τις εκλογές– και εφ' όσον δεν μου δόθηκε τελικά η θέση που θα προτιμούσα, μου πρότεινε να είμαι η νέα πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, λόγω του ειδικού ενδιαφέροντός μου για τα θέματα πολιτισμού της Πάρου.

Δεν αρνήθηκα βεβαίως τη συμβολή μου, αρνήθηκα όμως την προεδρία της ΚΔΕΠΑΠ, για να έχω τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να επικεντρωθώ αποκλειστικά σε δύο μέγιστα πολιτιστικά έργα της Πάρου, για τα οποία άλλωστε δεσμεύτηκα και προεκλογικά:

1. Την ανάδειξη-αξιοποίηση του όλου αρχαιολογικού χώρου των αρχαίων λατομείων παρίου μαρμάρου στο Μαράθι, ώστε να γίνει διεθνής επισκέψιμος χώρος και πόλος έλξεως πανεπιστημίων και φοιτητών, δίνοντας μία νέα πολιτιστική οντότητα στην Πάρο.

2. Τη δημιουργία, ει δυνατόν, ενός νέου υπερσύγχρονου Μουσείου της Πάρου, διεθνούς ενδιαφέροντος και προδιαγραφών, ή την αναβάθμιση και επέκταση του παρόντος, ώστε να χωρούν όλα τα μοναδικά ευρήματα των ανασκαφών Πάρου - Δεσποτικού - Κουκουναριών, επτά χιλιάδων χρόνων προϊστορίας των Κυκλάδων στο Αιγαίο, που μέχρι τώρα στοιβάζονται σε αποθήκες...

Τα δύο αυτά έργα είναι δύσκολα να υλοποιηθούν, διότι απαιτούνται επίπονες και πολύ εμπεριστατωμένες μελέτες. Επίσης είναι χρονοβόρα, μακρόπνοα και δαπανηρά, λόγω των δυσκολιών χρηματοδότησής τους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή άλλων ιδιωτικών φορέων. Ωστόσο, πιστεύω ότι έστω και ένα από αυτά να επιτύχουμε, θα αλλάξει ο ρους της ιστορίας και του τουρισμού για τις επόμενες γενιές Παριανών, καθιερώνοντας την Πάρο σε παγκόσμιο κέντρο τέχνης και πολιτισμού. Ζήτησα λοιπόν από τον κ. Κωβαίο να ασχοληθώ αποκλειστικά και μόνον με αυτά.

Ο κ. Κωβαίος συμφώνησε να έχω την πλήρη αρμοδιότητα και ευθύνη για τα δύο αυτά έργα, αλλά και για όσα άλλα αρχαιολογικά θέματα εμπλέκονται με αυτά. Έτσι, μου πρότεινε να τα αναλάβω ως «απευθείας εντεταλμένη από το δήμαρχο» αλλά, επί πλέον, και ως αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ.

Τον ευχαριστώ για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, βασίζομαι όμως και στην αμέριστη υποστήριξή του, όπως υποσχέθηκε, ώστε να προχωρήσουμε σε πλέον φιλόδοξα σχέδια για την Πάρο μας.

Τέλος, πιστή στο δημοσίευμά μου «ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ» όπου πολύ πριν τις εκλογές τούς έκανα έκκληση να μετέχουν στα κοινά και να μην αδιαφορούν... και με δεδομένο ότι τελικά προσήλθαν, θα ήταν νομίζω τουλάχιστον άπρεπο εκ μέρους μου, εγώ η ίδια που έκανα το προσκλητήριο, να μη συνηγορήσω στο να δοθούν οι μέγιστες ευκαιρίες στους νεότερους να δοκιμαστούν, διεκδικώντας πεισματικά καρέκλες για τον εαυτό μου.

Κρίνω ότι έτσι θα βοηθήσω περισσότερο το μέλλον και τη διαδοχή τής Πάρου, ανοίγοντας δρόμο στους νεότερους για να «τρέξουν» με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια τους, όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις πολιτισμού, αλλά και τα καθημερινά φλέγοντα προβλήματα της Πάρου.

Θα είμαι στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν, συμβάλλοντας πιστεύω στην καλύτερη λειτουργία και της ΚΔΕΠΑΠ και του νέου Δήμου Πάρου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΕΛΗ

Πάρος 26 Ιουλίου 2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos