Πάρος: Τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου Πάρου, δημοτικών συμβούλων και συμβούλων κοινοτήτων

20 Αυγούστου 2019 18:56

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Αυγούστου, έλαβε χώρα η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου, των δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των κοινοτήτων του νησιού.


Τον αγιασμό της εκδήλωσης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ενώ σε αυτήν παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου κ. Κ. Μπιζάς.
Στο πλαίσιο της τελετής, ομιλίες απηύθυναν ο Δήμαρχος Πάρου και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου» κ. Κ. Ροκονίδας.

Ο Δήμαρχος μάλιστα, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία θέσπισης θεσμού Αντιδημαρχίας Παροικίας προτείνοντας θέση Αντιδημάρχου επιφορτισμένου με καθήκοντα που θα αφορούν αποκλειστικά στην πρωτεύουσα του νησιού.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ορκωμοσία Δημάρχου Πάρου, Δημοτικών Συμβούλων και Συμβούλων Κοινοτήτων και καθιέρωση θεσμού Αντιδημάρχου Παροικιάς

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Κυριακή 18 Αυγούστου και ώρα 19:00 μ.μ., η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Πάρου, κ. Μάρκου Κωβαίου, του νέου δημοτικού συμβουλίου και των συμβούλων των κοινοτήτων. Στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία την οποία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και σωματείων.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, στην ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην τελετή ορκωμοσίας και συνεχάρη όλους τους εκλεγμένους συμβούλους, ανεξαρτήτου παράταξης, ανέφερε:
"Η θέση που κατέχουμε ορίζεται από το καθήκον μας να υπηρετούμε την παριανή κοινωνία. Προσωπικά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωράνε στο δημοτικό συμβούλιο. Θα πετύχουμε μόνο αν γεφυρώσουμε όσα μας χωρίζουν, ενώ είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε αν μείνουμε κολλημένοι στις προσωπικές μας ιδεοληψίες.
Την προηγούμενη πενταετία ολοκληρώθηκε ένας σημαντικός αναπτυξιακός κύκλος για το νησί. Στο πρόγραμμα αυτής της τετραετίας, περιλαμβάνονται έργα κομβικής σημασίας τα οποία θα εξελίξουν την Πάρο σε έναν ευρωπαϊκό προορισμό που θα αναπτύσσεται βιώσιμα. Και σε αυτό το πρόγραμμα θέλουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μαζί μας, όχι απέναντι μας. Είναι ένα πρόγραμμα που απαντάει σε όλα τα προβλήματα του νησιού και συνάμα εξασφαλίζει μια υγιή ανάπτυξη για τον τόπο.
Το μέλλον δηλώνει παρών και θα το διεκδικήσουμε με κάθε μας δύναμη."

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κώστας Ροκονίδας, στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων ανέφερε: "Εμείς σε τοπικό επίπεδο επεξεργαζόμαστε ένα πλαίσιο πάλης, στόχων και διεκδίκησης που από τη μια θα απαντά στα ζητήματα της καθημερινότητας και από την άλλη θα αναδεικνύει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για το νησί μας. Τον δρόμο της ανάπτυξης που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολλών και δεν απαντά στις ανάγκες των λίγων.
Τονίζουμε ότι στον βαθμό που κάποιες προτάσεις της πλειοψηφίας κινούνται σε αυτή την λογική θα είμαστε συμπαραστάτες, όπως το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, σε αντίθετη όμως περίπτωση θα είμαστε απέναντί της. Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης για όλους, καλύτερες υποδομές και συνθήκες διαβίωσης στον τόπο μας, για να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε και μας το στερούν, για να μπει φραγμός σε αυτή την καταστροφική πολιτική που ρημάζει το νησί μας. Γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να ανοίξει ο δρόμος των ριζικών αλλαγών προς όφελος του Λαού."

Τέλος, η πιο σημαντική στιγμή της τελετής ήταν όταν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ανακοίνωσε την καθιέρωση του θεσμού της αντιδημαρχίας Παροικιάς, συγκεκριμένα ανέφερε: "θα ήθελα να σας ενημερώσω και για μία πρωτοβουλία στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου. Αναγνωρίζοντας ότι η Παροικία αναπτύχθηκε λιγότερο τα τελευταία χρόνια, συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέρη του νησιού και θέλοντας πραγματικά να την κάνουμε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θα προτείνουμε τη θέσπιση Αντιδημάρχου Παροικιάς. Ο Αντιδήμαρχος θα αναλάβει να συντονίσει και να υλοποιήσει εντός χρονοδιαγράμματος όλα τα έργα για την αναβάθμιση της πρωτεύουσάς μας."

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos