Σχέδιο πόλης Πάροικιας – Ώρα Μηδέν

29 Ιουνίου 2020 18:52

Ευχάριστα νέα είχαμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πριν από λίγες μέρες.


Βγήκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων », με αποδέκτες όλους τους Δήμους της Χώρας.
Το σημαντικότερο είναι ότι χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ή και πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η αποπληρωμή του θα γίνει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων). Συνεπώς, οι Δήμοι δεν θα έχουν κάποια οικονομική επιβάρυνση.
Αυτή ήταν άλλωστε και η μεγαλύτερη δικαιολογία για να καθυστερούν τα πράγματα , ότι δηλαδή δεν υπάρχει χρηματοδότηση και πρέπει να το κάνει ο Δήμος Πάρου με ιδίους πόρους.
Στόχος του προγράμματος είναι μέσα σε μια εξαετία να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για όλη τη χώρα.
Αρχικά θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 10η Ιουλίου 2020.
Υπογραμμίζουμε την ημερομηνία για το «απειροελάχιστο ενδεχόμενο» να μην το έχουν πάρει χαμπάρι οι αρμόδιοι.
Επίσης πρέπει να δηλωθεί η Παροικιά στην πρώτη βαθμίδα που σημαίνει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα .
Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια θα καθορίζουν χρήσεις γης , όρους δόμησης και επεκτάσεις σχεδίων ή και νέες αναπτύξεις .
Ακόμη θα περιλαμβάνουν και οριοθέτηση οικισμών χωρίς όρια και χαρακτηρισμούς τοπικών δρόμων, τοπικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και τοπικό σχέδιο διαχείρισης καταστροφών και κινδύνων.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να προχωρήσουμε και ταυτόχρονα να έχουμε στα χέρια μας το εργαλείο που θα σημάνει μια νέα αναπτυξιακή πορεία για την Παροικιά και για όλα τα διαμερίσματα με τους αναγκαίους και αντίστοιχους δημόσιους χώρους που θα δημιουργηθούν.
Τοπικά πολεοδομικά σχέδια λοιπόν , εδώ και τώρα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos