Δαπάνες Δήμου Πάρου για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων

18 Ιανουαρίου 2022 16:20

Με αφορμή παραπλανητικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με τις δαπάνες του Δήμου Πάρου για την υγεία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων και με στόχο πάντα την ειλικρινή και σωστή ενημέρωση των πολιτών, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι, οι προϋπολογισμένες δαπάνες για τα αδέσποτα το 2021 ήταν οι εξής:

  • Προμήθεια αναλωσίμων συστήματος περισυλλογής ακαθαρσιών ζώων: 6.000,00 €
  • Προμήθεια συστήματος περισυλλογής ακαθαρσιών ζώων συντροφιάς: 1.000,00 €
  • ∆απάνη για το πρόγραµµα αδέσποτων ζώων: 20.000,00 €

Από τα παραπάνω, ένα χρηματικό υπόλοιπο ύψους 9.500 € θα δαπανηθεί στις αρχές 2022, μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το τρέχον έτος. Επιπλέον, ο Δήμος Πάρου εκτιμώντας το έργο και την προσφορά των φιλοζωικών σωματείων, παρέδωσε τον Σεπτέμβριο του 2021, σε εκπροσώπους τους 24 κλουβιά/κουτιά μεταφοράς σκύλων & γατιών σε 4 διαφορετικά μεγέθη.

Για το έτος 2022, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι τα σχετικά προϋπολογισθέντα ποσά για τα αδέσποτα, να φτάσουν τα 88.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό θα διανεμηθεί ως εξής:

  • Προμήθεια εξοπλισμού & υλικών για τα αδέσποτα ζώα: 20.000 ευρώ
  • Προμήθεια ζωοτροφών αδέσποτων ζώων: 15.000 ευρώ
  • Προμήθεια φαρμάκων για αδέσποτα:3.000 ευρώ
  • Δαπάνη για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων:50.000 ευρώ

Ο Δήμος Πάρου προστατεύει τα αδέσποτα ζώα, δαπανώντας για τον σκοπό αυτό μεγάλα ποσά κάθε χρόνο. Από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα, το ποσό για την ευζωία, την περίθαλψη και την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδέσποτα ζώα έχει πολλαπλασιαστεί.

Τα αδέσποτα ζώα αποτελούν μέρους της κοινωνίας μας και έχουν το απόλυτο δικαίωμα να συμβιώνουν με τους ανθρώπους. Ο Δήμος Πάρου παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, συνεχίζει και θα συνεχίζει να τα προστατεύει, σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία με τα τοπικά φιλοζωϊκά σωματεία και τους ανεξάρτητους εθελοντές συμπολίτες μας. Σε αυτούς, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, ενώ καλούμε επίσης την τοπική κοινωνία να συνδράμει και να ενισχύσει με όποιο τρόπο μπορεί το εθελοντικό και σημαντικό έργο τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos