Λ.Σ Πάρου: Δικαίωση του Δήμου για το κτήριο της «Αγροτικής»

22 Δεκεμβρίου 2022 14:44

Για πρώτη φορά το ζήτημα της διεκδίκησης από το Δήμο Πάρου, του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ), ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο το 2012 επί δημαρχίας Χρ. Βλαχογιάννη από την Λαϊκή Συσπείρωση με εισηγητή τον Κ. Ροκονίδα. Με την 304/2012 απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο,

«Αποφασίζει ομόφωνα,
Αναθέτει στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου να διερευνήσει το θέμα διεκδίκησης του ακινήτου που είχε παραχωρηθεί ως δωρεά στην Αγροτική Τράπεζα από την Πρώην Κοινότητα Πάρου, κατόπιν των εξελίξεων πώλησης της εν λόγω τράπεζας και αν χρειαστεί να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο για τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Το 2015-16 με προσωπικές ενέργειες του Αθ. Μαρινόπουλου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίαςτότε, επανήλθε το θέμα και ξεκίνησε η δικαστική περιπέτεια.
Το 2019 είχαμε αρνητική εξέλιξη με την απόφαση του πρωτοδικείου που δικαίωνε την Τράπεζα Πειραιώς και φέραμε σαν αντιπολίτευση πάλι στο προσκήνιο την υπόθεση.
Ο δήμος προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής και η πρόσφατα δημοσιευμένη απόφαση του τριμελούς Εφετείου Αιγαίου τον δικαιώνει αποδίδοντας το ακίνητο στο δήμο.
Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της Τράπεζας, όμως πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση για την δημοτική περιουσία, στην οποία η συμβολή του νομικού συμβούλου του Δήμου Κ. Φιφλή ήτανπροφανώς καθοριστική.
Στην αναμονή της τελικής δικαίωσης λοιπόν…
Πάρος 21-12-22

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos