Πάρος: Πρόσκληση Συνέλευσης για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του Λιμένα της Νάουσας Κύριο

26 Ιουλίου 2024 16:08

Πρόσφατες αναφορές στον Τοπικό Τύπο και το Ραδιόφωνο επιχειρούν με ένα παραπειστικό αφήγημα να περάσουν την εντύπωση ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου και προσωπικά εγώ σαν πρόεδρος του, με πνεύμα αυταρχικό και κατά παράβαση της νομιμότητας, επιχειρήσαμε να διασαλεύσουμε μια εδραιωμένη τάξη στον λιμένα της Νάουσας, προς το συμφέρον κάποιων και σε βάρος κάποιων άλλων.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που μας κατηγορούν για το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή με υπερβολική διαλλακτικότητα ανεχόμαστε κάποιους που με αυθαίρετο τρόπο επιχειρούν να υφαρπάξουν το δικαίωμα να μονοπωλούν προνομιακές θέσεις στο λιμάνι σε βάρος των επαγγελματικών συμφερόντων συναδέλφων τους και της ασφαλούς λειτουργίας του λιμένα. Σε κάποιες των περιπτώσεων αυτή η ιδιοτελής συμπεριφορά εκδηλώνεται με το πρόσχημα της αλιευτικής ιδιότητας τους αλλά στην ουσία φαίνεται να γίνεται προς εξυπηρέτηση τουριστικών τους δραστηριοτήτων που λειτουργούν παράλληλα και που τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν την κύρια ενασχόλησή τους. Εμείς όμως στην πρότασή μας για την διευθέτηση των σκαφών υποστηρίξαμε ότι τα τουριστικά – εκδρομικά σκάφη πρέπει να απομακρυνθούν από την προνομιακή ζώνη και να μείνουν μόνο τα αλιευτικά και οι λάντζες που παραδοσιακά λειτουργούν στο χώρο αυτό και που με ασφάλεια και άνεση πρέπει να εξυπηρετήσουν πολλές εκατοντάδες επιβατών ημερησίως.

Φαίνεται ότι αυτή μας η θέση, που παρουσιάστηκε ανοιχτά και σε διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους, ενόχλησε αυτούς που επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο λιμάνι. Σε κάθε μας αναφορά σε ανοιχτές συγκεντρώσεις με θέμα τις λιμενικές ζώνες και σε κάθε τόνο, έχουμε δηλώσει ότι προτεραιότητα για το Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο γενικότερα έχει η επαγγελματική αλιεία και αυτό θα κάνουμε πράξη για όσο διάστημα έχουμε την Διοίκηση του Φορέα.

Με διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας, με πολλές επιτόπιες επισκέψεις μας και δύο συγκεντρώσεις όλων των επαγγελματιών - χρηστών του λιμένα, στις 7 και 27 του Ιουνίου, που έγιναν με πρωτοβουλία μας, στην κοινότητα της Νάουσας, επιχειρήσαμε να φέρουμε σε επαφή και συγκερασμό όλες τις απόψεις με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτής πρότασης. Στην δεύτερη από αυτές τις συσκέψεις με παρουσία και του Αντιδημάρχου Τάσου Κασσαπίδη, φάνηκε ότι αυτό επιτεύχθηκε και φυσικά με λύση που κανένα αλιευτικό σκάφος δεν χρειαζόταν να βγει εκτός λιμένα και πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο όταν η δυναμικότητα του λιμανιού είναι μεγαλύτερη από το σύνολο των επαγγελματικών σκαφών κάθε είδους. Δυστυχώς όμως η κατάσταση στο λιμάνι μέχρι σήμερα και τα πρόσφατα δημοσιεύματα έδειξαν ότι η συναίνεση κάποιων ήταν προσχηματική με στόχο να περάσει χωρίς καμία διορθωτική ρύθμιση η φετινή σεζόν.

Το λιμάνι είναι σε κοινή θέα και πρόσβαση και όσοι έχουν σχέση με αυτό, αλλά και όλη η κοινωνία της Νάουσας, που φημίζεται για την συνοχή και τα αντανακλαστικά της, είναι σε θέση να αντιληφθούν τι επιχειρείται να γίνει σε σχέση με την χρήση της πολύτιμης αυτής, για την παραγωγική βάση και την εν γένει ανάπτυξη του τόπου, κοινωνικής υποδομής.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ως Φορέας Διοίκησης και Διαχείρισης των βασικών λιμενικών υποδομών της Πάρου και της Αντιπάρου με απόλυτη διαφάνεια θα καθορίσει τις επιλογές του. Προς αποφυγή κάθε αμφιβολίας για τις προθέσεις μας, εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια και πριν προβούμε στις ενέργειές μας αρμοδίως, καλούμε όλους τους χρήστες του λιμένα της Νάουσας και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και μέσο ενημέρωσης, σε ανοιχτή συγκέντρωση –συνέλευση με στόχο την ενημέρωση και διαβούλευση για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του λιμένα της Νάουσας, την Τρίτη 30/7/2024 στις 8 το απόγευμα, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Νάουσας στον Άγιο Αθανάσιο.

Ο Πρόεδρος
Αλέξης Γκόκας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos