Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - Psts.gr

Η Δανάη Παππά, η αγαπημένη ηθοποιός που γνωρίσαμε ως Θεοδώρα στο επιτυχημένο τηλεοπτικό σήριαλ Σασμός, απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην πανέμορφη Κίμωλο.

Κατηγορία LIFESTYLE

«Λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν στην περιοχή της Πάτρας, δημιουργήθηκε στρέβλωση γραμμής στην περιοχή της ισόπεδης διάβασης της οδού Κανελλοπούλου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕ, σχετικά με την απόφαση που ελήφθη για τη διακοπή όλων των δρομολογίων του προαστιακού σιδηρόδρομου της Πάτρας, μεταξύ Πάτρας - Ρίου, μέχρι νεωτέρας.
Σύμφωνα πάντα με τον ΟΣΕ, «παρόμοια περιστατικά εκδηλώνονται σε ακραίες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών μεγάλης διάρκειας».

Μάλιστα, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο ΟΣΕ με απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων και με συνεχή επαγρύπνηση του προσωπικού του, κατόπιν επιθεώρησης της γραμμής, ήταν αναγκαίο να διακόψει την κυκλοφορία».

Όσον αφορά στην αποκατάσταση της βλάβης, οι εργασίες, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ, «θα ξεκινήσουν άμεσα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται και αφού το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Hellenic Train, στην οποία ανέφερε: «Ο ΟΣΕ ενημέρωσε ότι όλα τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας μεταξύ Πάτρας - Ρίου ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας λόγω σοβαρού προβλήματος υποδομής»

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αγίου Νικολάου, ότι μία 80χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή «Αμμουδάρα». Στην 80χρονη, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους της παραλίας, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο Ιατροδικαστικό Τμήμα ΠΑ.Γ.Ν.Η.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήλου, ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος, σημαίας Ελβετίας, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες (3 Ελβετοί υπήκοοι και 2 Γάλλοι υπήκοοι), παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή «ΜΠΟΜΠΑΡΔΑ», εντός του Όρμου Αδάμαντα. Στη περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΛΤ., στελέχη της Λιμενική Αρχής από ξηράς, καθώς και η επιβατική - λάντζα (Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ) «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β» Ν. Λαυρίου 895. Το Ι/Φ αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Λαγκάδας, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο της Μήλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου, για τη ακυβερνησία ενός ιδιωτικού ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, λόγω βλάβης στο πηδάλιο, στη θαλάσσια περιοχή 3,6 ν.μ. νοτιοδυτικά της Νάξου. Στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το επιβατικό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) «ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ» Ν.Ν. 165. Το Τ/Χ σκάφος έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι Αλυκής της Πάρου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Πάρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 33χρονου ημεδαπού, για παράβαση των άρθρων 308 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη), και του 361 του Π.Κ. (Εξύβριση) σε συνδυασμό με διατάξεις του Ν. 3500/2005 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 5090/2024 (Αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας), κατόπιν έγκλησης που είχε υποβληθεί τις πρωινές ώρες σήμερα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 67,

-24χρονου, από το λιμάνι της Ηράκλειας στο λιμάνι της Νάξου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N.67

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου έκανε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ένα ματς που τα είχε όλα στο... δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί με ήρωες τους Νίκο Γουίλιαμς και Ογιαρθάμπαλ νίκησαν τους Άγγλους με 2-1 και σήκωσαν το 4ο Euro στην Ιστορία τους.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για τον εντοπισμό ενός 79χρονου ημεδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή Πόρτο Ύδρα Δήμου Ερμιονίδας. Ο 79χρονος ανασύρθηκε από ιδιώτες, ενώ ο θάνατός του βεβαιώθηκε από τον ιατρό του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Ερμιόνης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κορίνθου, για τον εντοπισμό ενός 84χρονου ημεδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή του Λέχαιου Κορινθίας. Ο 84χρονος είχε ήδη μεταφερθεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή της Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για τον εντοπισμό ενός 65χρονου ημεδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, στην παραλία Κονδύλι Δρέπανου Αργολίδος. Ο 65χρονος, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδος, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Ναυπλίου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός της Σερίφου, για τον εντοπισμό ενός 80χρονου ημεδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, στην παραλία Μέγα Λιβάδι Σερίφου. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε από τον ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου. Από τη Λιμενική Αρχή της Σερίφου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Συβότων από τον κυβερνήτη ενός επιβατικού τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους, το οποίο εκτελούσε περιηγητικό πλου από Λευκίμμη Κέρκυρας προς Σύβοτα, ότι ένας 74χρονος αλλοδαπός (Γάλλος υπήκοος) επιβάτης έχασε τις αισθήσεις του. Στον 74χρονο, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του σκάφους, ενώ μετά τον κατάπλου στο λιμάνι των Συβότων, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή των Συβότων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείου της Χαλκίδας, για τον εντοπισμό ενός 80χρονου ημεδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Δηλεσίου, δήμου Τανάγρας, νοτίου Ευβοϊκού κόλπου. Ο 80χρονος, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδιο ανοιχτά της Λέρου: Σκάφη του τουρκικού Λιμενικού παρενόχλησαν ελληνικό ναυαγοσωστικό.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων σε βάρος των 74 συλληφθέντων της αιματηρής συμπλοκής με πυροβολισμούς μεταξύ οργανωμένων οπαδών που έγινε χθες Σάββατο (13/7) έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εριέττα Μανούρη, μετά το τέλος των γυρισμάτων από τη σειρά «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης με φίλους στα ελληνικά νησιά.

Κατηγορία LIFESTYLE
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos