Ελεύθερο βήμα και πάλι

12 Νοεμβρίου 2012 01:00

Στον «Αρχίλοχο» θα λειτουργήσει και κατά την τρέχουσα περίοδο το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ. Ήδη πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις.

Μία με τα ζητήματα των Συλλόγων Γυναικών, δεύτερη με τα τρέχοντα αγροτικά προβλήματα, τρίτη με θέματα σχεδιασμού του παραλιακού δρόμου της Παροικιάς.

Κατά τη νέα αυτή περίοδο θα αρχίσουμε με θέματα ιστορίας της Πάρου και των Κυκλάδων σε σχέση με τη γενικότερη ιστορία. Η πρώτη παρουσίαση με τίτλο «Τολμηρές ματιές στην ιστορία της Πάρου» θα είναι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου. Διερευνάται η σχέση της χλωρίδας και της πανίδας με την τοπική ιστορία, η σχέση του χώματος και της πέτρας, επιχειρείται σύνδεση ευρύτερων γεγονότων με τα τοπικά και δίνονται προτάσεις για την καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης των νησιών. Καλούνται όσοι έχουν ενδιαφέρον και θέλουν να φωτίσουν και με δικές τους σκέψεις τα πράγματα να έρθουν.

Καλούνται επίσης όλοι, όσοι ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ να έρθουν για να δώσουν τους προβληματισμούς τους και να συνεισφέρουν στη δυναμική του θεσμού και στο πρόγραμμα των συζητήσεων.

Τα έχουμε ξαναπεί. Μερικές ρυθμίσεις της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ πρόχειρες και δεν δίνουν απάντηση σε πλείστα ζητήματα. Οι πρώτες κυβερνήσεις της «Αλλαγής» καθιέρωσαν τις Λαϊκές Συνελεύσεις, αλλά τα βήματα ήταν πολύ δειλά και δεν τελεσφόρησαν, αφού δημιούργησαν μια αισιοδοξία αλλαγών στη δημοκρατική πρακτική.

Αυτά όλα σταμάτησαν και με την ευθύνη των αιρετών της αυτοδιοίκησης που θέλουν πολιτική γραφείου και συνεννόηση με τα τηλέφωνα και όχι απευθείας επαφή με τους δημότες.

Τα θέματα που συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο είναι πολλά και συνήθως λαμβάνονται αποφάσεις πριν εξαντληθεί ο προβληματισμός. Θα έπρεπε να υπάρχει και να λειτουργεί σε κάθε δήμο μια ξεχωριστή Βουλή την οποία θα μπορούσαν να αποτελούν οι υποψήφιοι που δεν εκλέχτηκαν μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων σε κάθε δήμο. Η Βουλή αυτή θα συζητούσε διάφορα θέματα και θα λαμβάνονταν αποφάσεις που θα είχαν τη σημασία πρότασης προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα ήταν δηλαδή υποχρεωμένο το Συμβούλιο να υιοθετήσει τις όποιες προτάσεις, αλλά θα είχε στη διάθεσή του κάποιες γνώμες για πυξίδα για τις περαιτέρω συζητήσεις.

Το ρόλο της Βουλής που απουσιάζει σκοπεύει να παίξει το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ και να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να εκφράσει την άποψή του. Είναι ένα πρώτο βήμα της περιλάλητης λαϊκής συμμετοχής, η οποία εμφανίζεται σχεδόν μόνο στις εκλογές. Κανένα δεν συμφέρει ο παροπλισμένος πολίτης.

Ραντεβού λοιπόν στην αίθουσα του «Αρχίλοχου» την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ώρα 7.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos