Η Λίμνη των Κύκων: η θεατρική πράξη συναντά τον κλασικό χορό

06 Μαρτίου 2013 17:02

Ένα βήμα στη μακρόχρονη πορεία της έκανε η Θεατρική Ομάδα Νάουσας-Παιδική Σκηνή με τη φετινή της παραγωγή «Λίμνη των Κύκνων».

Μια συλλογική δουλειά με πρωτεργάτη την καθηγήτρια Σοφία Αγγελοπούλου, οδήγησε στην φετινή παράσταση. Το έργο βασίστηκε στην ομώνυμη παράσταση μπαλέτου σε μουσική του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ιλίτσς Τσαϊκόφσκι και στη συνέχεια συνδύασε την θεατρική δράση με τον κλασικό χορό.

Η σχολή Μπαλέτου Νάουσας της Κ. Τζούμπα με τις εξαίρετες χορογραφίες της έδωσε στην παράσταση το ύφος που χρειαζόταν για να αποδοθεί το νόημα του κειμένου. Οι αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο ήταν η βάση της θεατρικής δράσης.

Με την παραγωγή της «Λίμνης των κύκνων» δόθηκε η ευκαιρία σε 25 εφήβους και παιδιά της Πάρου να έρθουν πιο κοντά στο θέατρο χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια όλων αυτών που στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις στο νησί μας.

{vsig}mousiko.xoreutiko-kyknos{/vsig}

Οι συντελεστές της παράστασης είναι: στην σκηνοθεσία η Σοφία Αγγελοπούλου, στα σκηνικά η Μαρία Μέξη, στην επιλογή μουσικής η Φένια Θεοφίλου, στο μακιγιάζ η Ευαγγελία Βιτζηλαίου, στις χορογραφίες η Κική Τζούμπα και στους φωτισμούς ο Λευτέρης Μενέγος.

Οι μικροί ηθοποιοί είναι οι: Κλέϊντι Τσενάϊ, Αντυ Ζέγκου, Αντωνία Ταβανίδου, Διαμαντούλα Γιώργα, Παντελής Κορτιάνος, Ύλβι Ζυμπέρι, Ελένη Νικολοπούλου ,Ντένις Μπιμπάι, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Αντριάν Φράκουλα,Σταυρούλα Τριπολιτσώτη, Κωστάντζα Ρούσσου, Πάουλα Μπιμπάι, Κατερίνα Σαμαλτάνη, Γεωργία Λέκκα, Σίσσυ Ταβανίδου ,Σολωμία Αρσενίτς, Φερνάντο Σούτι, Νόρα Βολφ , Κάτια Βολφ, Άννα Θαλασσοχωρίτη, Ιωάννα Καρατζούνη, Δώρα Καρποδίνη,Ελένη Ξανθοπούλου, Εμμανουέλα Ξανθοπούλου.

Επόμενες παραστάσεις:

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου,

στις 6:30 μ.μ.

στην Αίθουσα της Θεατρικής Ομάδας, στη Νάουσα

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos