Η Αλυκή της Πάρου τίμησε την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με λαμπρές εκδηλώσεις

18 Σεπτεμβρίου 2017 20:30

Διήμερες ήταν οι λαμπρές θρησκευτικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην Αλυκή της Πάρου που γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο παραδοσιακά, τη μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε το απόγευμα Πανηγυρικός Εσπερινός και προσφέρθηκαν κατόπιν παραδοσιακά κεράσματα στον προαύλιο χώρο του ναού.

Το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία ενώ μετά το πέρας τους προσφέρθηκαν στον κόσμο νηστίσιμη ρεβιθάδα και άλλα κεράσματα. Το απόγευμα της Πέμπτης επίσης, στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αγκαιριάς, τελέστηκε Παρακλητικός κανών.

Το βράδυ της Πέμπτης η Αλυκή γιόρτασε παραδοσιακά με ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική και πολύ χορό στο λιμανάκι της. Το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.


Πολύς ήταν ο κόσμος που συμμετείχε στις ευλαβείς θρησκευτικές εκδηλώσεις αλλά και στο μεγάλο νησιώτικο γλέντι στην παραλία της Αλυκής διασκεδάζοντας με πολύ κέφι υπό τους ήχους νησιώτικων σκοπών και τραγουδιών.

Τις λαμπρές διήμερες εκδηλώσεις της Αλυκής, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, ο Πρόεδρος του Περ/κου Συμβουλίου και Έπαρχος κ. Κ.Μπιζάς, αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Μαρινόπουλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos