Κώστος: Τελετή μνήμης και τιμής ,αφιερωμένη στο Μέγα ευεργέτη της Πάρου Φραγκίσκο Βελέντζα!

02 Σεπτεμβρίου 2022 15:31

Την Τρίτη 30/8 πραγματοποιήθηκε στον Κώστο μια σεμνή τελετή μνήμης και τιμής ,αφιερωμένη στο Μέγα ευεργέτη της Πάρου Φραγκίσκο Βελέντζα!

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πάρου- Τοπική κοινότητα Κώστου , την ΚΔΕΠΑΠ , τον ΠΣ ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ ( χορωδία ) τον σύλλογο μας ΜΕΑΣ ΚΩΣΤΟΥ και την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα Κώστου! Τον Μέγα ευεργέτη τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος

, Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο έπαρχος ΠάρουΑντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς εξάροντας τη σπουδαία προσφορά του Μέγα ευεργέτη της Πάρου Φραγκίσκου Βελέντζα , συγχαίροντας παράλληλα και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Εκ μέρους της οικογένειας του Μέγα ευεργέτη και του Βελεντζείου ιδρύματος ευχαριστίες απηύθυνε και ο υιός του Φραγκίσκος Βελέντζας όπως επίσης και η πρόεδρος της κοινότητας Κώστου κα Ειρήνη Ρούσσου. Παρόντες ήταν και οι σεβαστοί ιερείς Πατερ Νικόλαος Ανουσάκης και Πατερ Εμμανουήλ Φωκιανός, η αντιδήμαρχος Πάρου κ Δώρα Σαρρή, η πρόεδρος της Δημ. κοινότητας Παροικιάς κα Μαργαρίτα Αργουδέλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι , Θανάσης Μαρινόπουλος ,Χάρης Γιουρτζίδης και Θανάσης Βελέντζας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και συντονιστής, ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ.Τάκης Αποστολόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Μεγάλου μας ευεργέτη με γνωστές και άγνωστες πτυχές του βίου του καθώς και για την τεράστια προσφορά του στο νησί μας μέσω του Βελεντζείου ιδρύματος! Θα θέλαμε ως σύλλογος να ευχαριστήσουμε όλους τους συνδιοργανωτές μας, καθώς επίσης τον κ. Χάρη Αργυρό, τον κ.Μάρκο Παντ. Ρούσσο και τη Μελισσοκομική Μονάδα

Εκ Πακτίας για την σημαντική βοήθεια τους.
Ιδιαίτερα όμως τον ΠΣ ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ και την χορωδία του για την αποδοχή της πρότασης μας να ντύσουν μουσικά τη βραδιά όπως πραγματικά θα άρμοζε στο Μέγα ευεργέτη !

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς θα ήταν λίγο για τον κόπο , το μόχθο και τις αμέτρητες ώρες πρόβας που χρειάστηκαν προκειμένου να παρουσιάσουν το υπέροχο ομολογουμένως έργο τους και να ενθουσιάσουν το πολυπληθές ακροατήριο! Υπέροχα τραγούδια, καταπληκτική ερμηνεία, σπουδαίοι χορωδοί με τη μοναδική διεύθυνση της κας Κωνσταντίνας Ανδρεάκου την οποία θερμά ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία που είχαμε και συγχαίρουμε για την πολυεπίπεδη συνεισφορά και προσφορά της για την επιτυχία της εκδήλωσης! Τη συγχαίρουμε και για ένα λόγο ακόμα ότι συνεχίζει με αγάπη και μεγάλη αφοσίωση το σπουδαίο έργο και την παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο Νίκος Σαρρής με τη δημιουργία της χορωδίας του ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ πριν 40 χρόνια ! Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο σύλλογος μας πρόσφερε αναμνηστικά δώρα χορηγία της Εκ Πακτίας και ακολούθησε κέρασμα για το κοινό και τη Χορωδία προσφορά της κοινότητας Κώστου και μελών του συλλόγου .

Με την ευχή ο Μέγας ευεργέτης της Πάρου Φραγκίσκος Βελέντζας να τιμάται όπως αρμόζει στην τεράστια προσφορά του και τον πολιτισμό μας!

Το Δ.Σ. Μ.Ε.Α.Σ. Κώστου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos