Παριανή μακαρονάδα νοστιμότατη και εύκολη από την Α. Μπαρμπαρίγου!

12 Ιουλίου 2017 15:40

Καλοκαιράκι και τα μποστανάκια της Πάρου είναι γεμάτα με λαχανικά εποχής μυρωδάτα και φρέσκα που μπορούν να νοστιμίσουν κάθε συνταγή, εύκολα και γρήγορα!

Βότανα επίσης μοναδικά και αρωματικά που φύονται στην Πάρο αλλά και το παραδοσιακότερο μαλακό παριανό τυρί η περίφημη ξυνομυζήθρα, όταν δεθούν μαγειρικά με το νοστιμότερο και άφθονο λαχανικό του καλοκαιριού, δηλαδή τα ντοματίνια, φτιάχνουν μια σούπερ γευστική μακαρονάδα που μυρίζει Πάρο και νησιώτικο άρωμα!

Μαγειρέψτε λοιπόν, την απόλυτη μακαρονάδα του καλοκαιριού με ψητά ντοματίνια, βότανα και ξυνομυζήθρα Πάρου και απολαύστε ένα μοναδικό πιάτο που παντρεύει το αγαπημένο ζυμαρικό όλων με την παριανή τοπική παράδοση!

Θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους με αυτή τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που προσφέρεται με αγάπη σε όλους σας!

Υλικά Συνταγής

Για τα ψητά ντοματίνια

300 γρ. ντοματίνια
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (δυόσμος
θυμάρι
φρέσκια ρίγανη)
ανθός αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μακαρονάδα

1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
250 γρ. ξινομυζήθρα Παρου
500 γρ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες
1 φλ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
αλάτι
πιπέρι
λίγα ψιλοκομμένα βότανα (δυόσμο
φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα ψητά ντοματίνια

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, τα μυρωδικά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200ºC για 10′-15′

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σπασμένες τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια με όλα τα ζουμιά τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά για να κάνουμε λίγο πιο αραιή τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένα βότανα.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos