Παριανό παγωτό; Κι όμως φτιάχνεται εύκολα και μοσχοβολά δροσιά Πάρου!

24 Ιουλίου 2017 12:43

Τι θα λέγατε για ένα απολαυστικό, λαχταριστό καλοκαιρινό επιδόρπιο που έχει κάτι απ΄ τη δροσιά της Πάρου αφού νοστιμίζεται με παριανά προϊόντα;

Με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, δημιουργείστε το μοναδικής γεύσης Παριανό παγωτό με αμύγδαλα, φρέσκια ανάλατη μυζήθρα και θυμαρίσιο παριανό μέλι! Εύκολα και γρήγορα θα έχετε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα ενός γευστικότατου καλοκαιρινού γλυκίσματος που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με την αυθεντική γεύση του και τα πλούσια αρώματά του!

Γιατί έχει κι η Πάρος το παγωτό της που είναι βγαλμένο από τις πρώτες ύλες της παράδοσής της και αποτελεί αξεπέραστη λιχουδιά που μπορεί να προσφερθεί στους καλεσμένους σας μετά το γεύμα ή σε όλες τις γιορτινές περιστάσεις!

Υλικά Συνταγής

500 γραμμ. παγωτό βανίλια
4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
250 γραμμ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
λίγο μέλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.

Βάζουμε τη μυζήθρα στο μίξερ και την αλέθουμε με τους κόφτες. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει. Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.

Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.

Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.

www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos