Γεύμα στη στιγμή! Κυκλαδίτικη φρουτάλια με αξεπέραστη γεύση!

22 Σεπτεμβρίου 2017 16:29

Υπάρχουν στιγμές που λόγω κούρασης ή έλλειψης χρόνου η μαγειρική μας φαίνεται βουνό!

Τώρα εξάλλου το φθινόπωρο, που οι ρυθμοί της ζωής αλλάζουν και γίνεται η αρχή για νέα ξεκινήματα, η περίπλοκη μαγειρική μπαίνει σε δεύτερο πλάνο εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων της νέας εποχής και της επιστροφής στην καθημερινότητα!

Ειδικά αν διατηρούμε μικρή οικογένεια, αν είμαστε εργένηδες, εργένισσες ή φοιτητές, πολλές φορές επιθυμούμε να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο φαγάκι που δεν θα μας πάρει πολύ χρόνο προετοιμασίας αλλά θα μας χορτάσει και θα μας αποζημιώσει γευστικά!

Η παραδοσιακή κυκλαδίτικη κουζίνα μας έχει τη λύση!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια νόστιμη ομελέτα με άρωμα Κυκλάδων η οποία αποτελεί παραδοσιακό πιάτο των νησιών μας που εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο τους μενού. Είναι η περίφημη φρουτάλια, η οποία φτιάχνεται με διάφορες παραλλαγές γέμισης αλλά κορυφαίας νοστιμιάς είναι αυτή που φτιάχνεται με πατάτες, κολοκύθια, φρέσκα κρεμμυδάκια, φέτα, γάλα και άνηθο.

Μαγειρέψτε τη στη στιγμή και απολαύστε ένα μοναδικής νοστιμιάς πλήρες γεύμα που θα συνοδεύσει τη σαλάτα σας ως κύριο μεσημεριανό ή βραδινό πιάτο! Αποτελεί γρήγορη και εύκολη μαγειρική λύση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι απλό που δεν στερείται όμως γεύσης και πλούσιου αρώματος! Καλή επιτυχία!

Υλικά Συνταγής
6 αυγά
3 βρασμένες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. φρέσκο γάλα
1/2 φλ. τρίμματα φέτας ή ανθότυρου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Για τη φρουτάλια, σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες, να μελώσουν (όχι να κάνουν κρούστα), για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3΄- 4΄.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο. Στο τέλος, προσθέτουμε και το γάλα.

Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια µε το μείγμα των αυγών. Ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε µε καπάκι το τηγάνι. Αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί για 5΄.

Με προσοχή, την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3΄-4΄. Αδειάζουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα και την κόβουμε σε τρίγωνα. Σερβίρουμε µε ντοµατοσαλάτα και φέτα.

Extra tips
Το γάλα στη φρουτάλια δίνει υγρασία και την κάνει αφράτη.
Δεν ψήνουμε την φρουτάλια σε δυνατή φωτιά για να προλάβει να ψηθεί μέχρι μέσα.
Με το βράσιμο της πατάτας, αποφεύγουμε να τραβήξουν-ρουφήξουν λάδι.

www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos