Σπιτικό λικέρ ρόδι! Το κυκλαδίτικο ποτό με την υπέροχη γεύση!

11 Οκτωβρίου 2017 17:47

Το ρόδι είναι φρούτο ευλογημένο με εξαιρετικά πλούσιο άρωμα και πολύτιμες βιταμίνες που το καθιστούν υπερτροφή και ασπίδα κατά πολλών ασθενειών.

Ο «κόκκινος χρυσός» όπως έχει ονομαστεί, συνδέεται με αρχαίες λαϊκές παραδόσεις που το θέλουν σύμβολο γονιμότητας, καλοτυχίας και πανσπερμίας αγαθών.

Στην Πάρο και στις Κυκλάδες γενικότερα, ο μαγικός αυτός καρπός βρίσκεται σε αφθονία καθώς η ροδιά είναι φυτό ανθεκτικό στη ζέστη και στην ξηρασία, δεν χρειάζεται πολλή φροντίδα και προσαρμόζεται εύκολα στα κυκλαδίτικα εδάφη. Τώρα μάλιστα τον Οκτώβριο που είναι η εποχή συγκομιδής του, το υπέροχο αυτό ζουμερό φρούτο μπαίνει σε κάθε σχεδόν κυκλαδίτικο σπίτι για να χαρίσει την εξαίσια γεύση του σε όσους το αγαπούν.

Αν θέλει κανείς να «κλείσει» τη μοναδική γεύση του ροδιού στο ποτήρι του, μπορεί να παρασκευάσει ένα εξαιρετικό σπιτικό ποτό υψηλής διατροφικής αξίας. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει ένα απολαυστικό λικέρ ρόδι που φτιάχνεται πανεύκολα με λίγα απλά υλικά και «αιχμαλωτίζει» όλα τα αρώματα του μαγικού καρπού!

Κεράστε τους καλεσμένους σας με το παραδοσιακό αυτό κυκλαδίτικο ποτό «ταξιδεύοντάς» τους στη γεύση της αυθεντικής πατροπαράδοτης νησιώτικης φιλοξενίας! Δοκιμάστε να το παρασκευάσετε και καλή επιτυχία!!!

Υλικά Συνταγής

6 ρόδια καθαρισμένα
1/2 λίτρο κονιάκ
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
600 γραμ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Για το λικέρ ρόδι, αφού καθαρίσουμε τα ρόδια, τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.

Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.

Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.

Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ 2 κ.σ. γρεναδίνη (υπάρχει στα σούπερ-μάρκετ και στις κάβες ποτών) για ν’ αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.

Εκτός από τα ρόδια, και με τα πορτοκάλια μπορείτε να φτιάξετε φανταστικό λικέρ

www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos