Το απολαυστικότερο κέρασμα για τις ονομαστικές γιορτές που ξεκινούν!

24 Οκτωβρίου 2017 19:22

Το φθινόπωρο εκτός από τις καιρικές αλλαγές, φέρνει μαζί του τις μεγάλες ονομαστικές γιορτές της εποχής με πρώτη απ΄όλες αυτή του Αγ. Δημητρίου.

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας κερνώντας τους ένα παραδοσιακό γλυκό της Πάρου που δημιουργείται με λίγα απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

Τα περίφημα αμυγδαλωτά Πάρου, με αμυγδαλόψιχα, αλευράκι, σιμιγδάλι, αυγά και μοσχομυριστό ανθόνερο είναι το τέλειο γιορτινό κέρασμα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας χάρη στην υπέροχη, πλούσια γεύση του, το μοναδικό άρωμά του και την παραδοσιακή του νοστιμιά!

Τα μυρωδάτα παριανά αμυγδαλωτά, λαχταριστά και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, θα ξυπνήσουν αναμνήσεις της παραδοσιακής Πάρου, τότε που οι νοικοκυρές δημιουργούσαν με μεράκι σπιτικά, απολαυστικά γλυκά εδέσματα για τις γιορτινές τους περιστάσεις!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια υπέροχη συνταγή παραδοσιακών αμυγδαλωτών από την Πάρο! Φτιάξετε τα, δοκιμάστε τα, και απολαύστε τα! Καλή επιτυχία!!!

Υλικά Συνταγής

1.200 γραμ. αμυγδαλόψιχα άσπρη αλεσμένη σε σκόνη
5 κ.σ. κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
450 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 βανίλιες
4 κρόκοι αυγών
5 ασπράδια
2-3 κ.σ. ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα γλυκά αμυγδαλωτά, διαλύοντας τους κρόκους με πιρούνι. Προσθέτουμε το ανθόνερο και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με τη ζάχαρη. Βάζουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη μαρέγκα και με κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε.

Πλάθουμε μικρά μακρόστενα γλυκά. Τα αραδιάζουμε σε στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 20 λεπτά. Δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.

Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κυλάμε στην άχνη. Αν θέλουμε, όπως είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και μετά άχνη. Συμβουλή: Στο πλάσιμο, αν κολλάει η ζύμη, βουτάμε το χέρι μας σε λίγο νερό με ανθόνερο και πλάθουμε.

www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos