Συνταγή για κουνουπίδι ογκρατέν με τυρένια μπεσαμέλ

13 Οκτωβρίου 2019 11:35

Μια συνταγή για να εντάξουμε περισσότερα λαχανικά στο τραπέζι μας με λίγο πιο γευστικό τρόπο.

Βελούδινη μπεσαμέλ αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο και μπόλικο τυράκι για γεύση θα σας κάνουν να δείτε το κουνουπίδι με άλλο μάτι. Αυτή είναι η πανεύκολη συνταγή για να τα καταφέρετε.

Αν σας απασχολεί η έντονη μυρωδιά μπορείτε να δοκιμάσετε το παρακάτω. Βάλτε στην κατσαρόλα μαζί με το κουνουπίδι μια φλούδα από λεμόνι ή μια φέτα ψωμί και θα μετριάσετε την οσμή.

Υλικά
1 μεγάλο κουνουπίδι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο έμενταλ
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
¼ του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μπλανσάρουμε το κουνουπίδι στο νερό για 5΄ λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη
Βάζουμε σε βαθύ σκεύος δυο κουταλιές βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας ζωηρά να πάρει χρώμα. Ετοιμάζουμε έτσι το γνωστό ρου (την πάστα που θα δέσει τη μπεσαμέλ)
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να αχνίσει, ανακατεύοντας με σύρμα διαρκώς ώσπου να δέσει η μπεσαμέλ. Θα χρειαστούν περίπου 10’ με 15 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Τέλος, συμπληρώνουμε το μισό φλιτζάνι έμενταλ και όλη την κεφαλογραβιέρα
Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε το ένα τρίτο της μπεσαμέλ. Από πάνω προσθέτουμε το κουνουπίδι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την τριμμένη φρυγανιά
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρολάκι και ραντίζουμε πάνω από το πυρέξ. Ψήνουμε στους 180oC για μισή ώρα περίπου

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos