Συνταγή για τηγανίτες, σαν της γιαγιάς -Πανεύκολες και γευστικές

01 Νοεμβρίου 2020 22:46

Είναι η γεύση της παιδικής μας ηλικίας και σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να τις δοκιμάσετε με όλους τους πιθανούς τρόπους.



Πριν μάθουμε τις κρέμες και τα pancakes, στην Ελλάδα ετοιμάζαμε μια πιο δωρική εκδοχή των γλυκισμάτων από χυλό αλευριού, τις γνωστές τηγανίτες. Πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα ή με αρωματικό μέλι, ήταν ένα συχνό γλύκισμα, ειδικά από τις γιαγιάδες στα εγγόνια τους.

Στην πιο απλή τους εκδοχή, ο χυλός για τις τηγανίτες δεν έχει παρά αλεύρι και νερό. Ωστόσο, μπορείτε να τις αφρατέψετε λίγο με την προσθήκη αυγού ή ακόμη και με ένα κουταλάκι baking powder.

Την ίδια ώρα, οι παλιές νοικοκυρές συνήθιζαν να προσθέτουν ούζο ή τσίπουρο, αντικαθιστώντας μέρος του νερού, για άρωμα και πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Τέλος, πολύ ωραίο αποτέλεσμα θα δώσει στο σερβίρισμα και το πετιμέζι, που θα βρείτε αυτή την εποχή. Σκεφτείτε, αν θέλετε, να πασπαλίσετε τις τηγανίτες με καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς, κοπανισμένους.

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ του φλιτζανιού χλιαρό νερό
2 πρέζες αλάτι
Το ξύσμα από μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι, πετιμέζι, κανελοζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού
Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ½ κουταλάκι ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε, κουταλιά-κουταλιά, από τον χυλό στο λάδι
Αφού πάρει χρώμα από τη μια μεριά, σε 1 λεπτό γυρίζουμε τις τηγανίτες από την άλλη και αφαιρούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε με όλο τον χυλό
Σερβίρουμε με μέλι, πετιμέζι ή πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos