Θεϊκό μπισκοτογλυκό ψυγείου στο πι και φι! Απολαυστικό και πανεύκολο!

01 Ιουλίου 2022 17:58

Τα γλυκάκια ψυγείου είναι ιδανικά για το καλοκαίρι! Ειδικά όταν για την προετοιμασία τους απαιτείται ελάχιστος χρόνος, λίγα υλικά και απλή διαδικασία παρασκευής γίνονται δελεαστικότερα!

Ένα τέτοιο γλυκό με θεϊκή σοκολατένια γεύση είναι το μπισκοτογλυκό που σας προτείνουμε. Ιδανικό για καλοκαιρινά κεράσματα, ως λιχουδιά για τα παιδιά και γιατί όχι για εμάς, θα γίνει η αγαπημένη σας πανεύκολη και γρήγορη συνταγή!

Δροσιστικό και απολαυστικό, αυτό το γλυκό ψυγείου με την άπαιχτη γεύση, θα γίνει ανάρπαστο και όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή του! Δοκιμάστε να το φτιάξετε:

Υλικά:

400 γρ. μπισκότα πτι – μπερ

400 ml γάλα

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές σούπας άμυλο καλαμποκιού

2 κουταλιές σούπας πικρό κακάο

300 γρ. μαύρη σοκολάτα

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

250 γρ. ζαχαρούχο κρέμα

νιφάδες λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση:

Αρχικά σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα τα οποία σπάμε σε μικρά κομμάτια.

Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το πικρό κακάο. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα μας να πήξει κάπως. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και έπειτα ρίχνουμε τη μια κουταλιά σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.

Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα μας όπως είναι πάνω από τα κομμάτια μπισκότου και ανακατεύουμε ώστε να το μείγμα μας να νοτίσει όλα τα κομμάτια. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι διαστάσεων 24 επί 20 εκατοστά και στρώνουμε την επιφάνεια του μείγματος με μια μαρίζ ώστε να γίνει ομοιόμορφη. Κατόπιν βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για λίγα λεπτά.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζαχαρούχο κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στη ζεσταμένη ζαχαρούχο κρέμα 200 γρ. μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε για να λιώσει και κατόπιν ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας βούτυρο. Αφού ανακατέψουμε το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από το ταψάκι το οποίο έχουμε βγάλει από το ψυγείο. Αφήνουμε το γλυκό μας για 6 ώρες στο ψυγείο και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια τα οποία προαιρετικά στολίζουμε με νιφάδες λευκής σοκολάτας.

Καλή επιτυχία!

{https://www.youtube.com/watch?v=uzpccJRnOLY}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos