Τα κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού

31 Ιουλίου 2022 14:11

Summertime: Το καλοκαίρι θέλει τα δικά του κοκτέιλ, παγωμένα, πικάντικα, ανάλαφρα, φρουτένια και απίστευτα δροσιστικά.

Michelada (Μισελάδα)
Ένα πικάντικο, μεξικάνικο καλοκαιρινό κοκτέιλ με συνταγή του Κάρλος Φοντόιρα Οτέρο, από το El Pastor, μια μικρή αλυσίδα με αυθεντικές μεξικάνικες taquerias στο Λονδίνου.

Για 1 ποτήρι, Προετοιμασία 5′

Υλικά:
χυμό από ½ λάιμ
1 κ.γ. celery salt (στα ράφια των μπαχαρικών) ή απλό θαλασσινό αλάτι
15 ml λευκή τεκίλα
30 ml χυμό ντομάτας ή V8
15 ml Worcestershire sauce
2-6 σταγόνες Tabasco (όσο καυτερό το θέλετε)
μπίρα pale ale ή lager, για συμπλήρωμα

Εκτέλεση:
Περνάμε 1 φέτα λάιμ γύρω από το χείλος ενός ποτηριού highball και το βουτάμε ανάποδα στο celery salt (αλάτι με άρωμα σέλερι) ώστε να κολλήσει στο χείλος. Ανακατεύουμε την τεκίλα, τον χυμό ντομάτας, τη Worcestershire sauce, το Tabasco και τον χυμό λάιμ σε μια κανάτα. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο, ρίχνουμε το μείγμα και συμπληρώνουμε με μπίρα.

 Sangria με λευκό κρασί
Η Sangria είναι ιδανική για να χρησιμοποιήσετε τα κρασί που έχει ξεμείνει στο ψυγείο ή τα φρούτα που έχουν αρχίσει να κουράζονται από την αναμονή στο συρτάρι της ψύξης. Γίνεται με κόκκινο, λευκό ή ροζέ κρασί, εσπεριδοειδή και ώριμα εποχικά φρούτα.

Για 1,5 lt, Προετοιμασία 10′

Υλικά:
2 πορτοκάλια, χοντροκομμένα
500-750 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml κονιάκ
50 ml λικέρ σαμπούκου (κουφοξυλιάς) ή 400-500 γρ. ώριμα δαμάσκηνα, νεκταρίνια και ροδάκινα
λεμονάδα, για συμπλήρωμα

Εκτέλεση:
Πιέζουμε τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κανάτα με την άκρη ενός πλάστη, προσθέτουμε και ανακατεύουμε μαζί το κρασί, το κονιάκ και το λικέρ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε οι γεύσεις να ενωθούν. Προσθέτουμε τα φρούτα και συμπληρώνουμε με τη λεμονάδα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ποτήρια με άφθονο πάγο.

Τα kitsch cocktails επιστρέφουν!
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναζητήσεις για κλασικά cocktails των
70s, όπως το piña colada, αυξάνονται κατά τουλάχιστον 40% και το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να δοκιμάσετε μια Tequila Sunrise, ένα ευχάριστο και δροσιστικό ποτό.

Τι είναι η Tequila Sunrise;
Το απολαυστικά ρετρό ποτό, που σερβίρεται χωρίς ανάμειξη για να αναδεικνύονται οι χαρακτηριστικές του στρώσεις, εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στην Καλιφόρνια. Έγινε διάσημο όταν ο Μικ Τζάγκερ το
δοκίμασε σε ένα πάρτυ για την έναρξη της περιοδείας των Rolling Stones το 1972 – στη συνέχεια έγινε και το ποτό τού συγκροτήματος.

Τα μυστικά
Χρησιμοποιείτε πάντα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού. Για να κάνετε πραγματικά τις γεύσεις να αναδυθούν, φτιάξτε τη δική σας γρεναδίνη. Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζετε. Σερβίρετε σε ποτήρι highball ή hurricane. Πάντα προσθέτετε τελευταία τη γρεναδίνη και μην ανακατεύετε το ποτό προτού το σερβίρετε για να διασφαλίσετε ότι οι στρώσεις των χρωμάτων παραμένουν ανέπαφες.

Υλικά:
50 ml λευκή τεκίλα
100 ml χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο και σουρωμένο
1 κ.σ. Triple Sec (ή Cointreau)
20 ml γρεναδίνη 1 φέτα πορτοκάλι και 1 κεράσι μαρασκίνο, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε την τεκίλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το Triple Sec σε ένα ποτήρι highball γεμάτο πάγο και ανακατεύουμε απαλά με αναδευτήρα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη γρεναδίνη και περιμένουμε μέχρι να βυθιστεί στον πάτο του ποτηριού. Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα μαρασκίνο προτού το σερβίρουμε.

 olivemagazine.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos