Σκορδάτες πατάτες φούρνου, λαχταριστές και μυρωδάτες -Το αλάνθαστο κόλπο για να βγουν τραγανές

27 Απριλίου 2023 13:14

Οι πατάτες σε οποιαδήποτε μορφή τους είναι αδιαμφησβήτητα το αγαπημένο συνοδευτικό μικρών και μεγάλων.

Βραστές, στο φούρνο, τηγανιτές, σε πουρέ, σε σαλάτα -υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να απολαύσει κανείς τις πατάτες και η ελληνική κουζίνα προσφέρει πληθώρα ιδεών για νόστιμες παραλλαγές.

Ωστόσο, αυτή η λαχταριστή συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου που βρήκαμε, ενδέχεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας καα να σας κάνει να παραμερίσετε όλες τις άλλες εκδοχές του αγαπημένου πιάτου.

 Αν θέλει κανείς να αποφύγει τις τηγανιτές πατάτες, το μαγείρεμα στο φούρνο αποτελεί μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή, η οποία όπως αποδεικνύει η παρακάτω συνταγή μπορεί να είναι επίσης και πιο λαχταριστή.

Κάθε συνταγή, κάθε τεχνική έχει τα μυστικά της, όσο απλή και βασική κι αν φαίνεται. Το μυστικό της επιτυχίας στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στο βράσιμο πριν το ψήσιμο και ένα βήμα «κλειδί» -το σπάσιμο της πατάτας.

Υλικά
2 κιλά ανάμεικτες πατάτες baby
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 ραβδί (8 κουταλιές της σούπας) αλατισμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8-12 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1/4 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Πιπέρι καγιέν, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε νερό για να καλυφθούν. Προσθέστε μια χούφτα αλάτι. Αφήστε τις να πάρουν βράση και, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε σιγοβράσιμο.
Σιγοβράστε 15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν με το πιρούνι. Στραγγίξτε τις πατάτες και μεταφέρετε τις σε ένα ταψί με στεφάνι, αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, ρίξτε το βούτυρο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα ταψί. Ψήστε 20- 30 λεπτά, μέχρι το σκόρδο να πάρει χρώμα και το βούτυρο να ροδίσει, παρακολουθήστε προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι το σκόρδο δεν καίγεται.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να λιώσετε τις σκελίδες σκόρδου μέσα στο βούτυρο. Προσθέστε τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και το καγιέν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε τις πατάτες στο ταψί και χρησιμοποιήστε τον πάτο ενός επίπεδου φλιτζανιού για να τις σπάσετε (βλέπε βίντεο). Περιχύνετε τις πατάτες με ελαιόλαδο.
Ψήστε 20 λεπτά. Βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο και περιχύστε με κουτάλι το βούτυρο πάνω από κάθε πατάτα. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε άλλες 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ τραγανές.

{https://www.instagram.com/reel/CeSTxm3D74F/?utm_source=ig_web_copy_link}

iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos