Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 - Psts.gr
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 19:47

Σεισμός νοτιοδυτικά της Μήλου

Σεισμός τώρα στις Κυκλάδες.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε ταράτσα κτηρίου, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 302, ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (15/07).

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ρεύματος.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι ένα αρκετά όμορφο και έντονο καλοκαίρι για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Κατηγορία LIFESTYLE

Έμεινε τουλάχιστον τρεις ώρες μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στην Κέα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Π.Υ., η φωτιά έχει ξεσπάσει στη Λυγιά και καίει χαμηλή βλάστηση.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 10 πυροσβεστές με 1 όχημα και 1 πεζοπόρο τμήμα.

Από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Επιπλέον εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο ανέφερε ότι λόγω της πυρκαγιάς όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Λυγιάς να απομακρυνθούν προς τις Πήσσες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ενδέχεται να μεταφερθούν και άλλες δυνάμεις στην Τζιά μέσω του Λαυρίου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά 90,1", αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την οπαδική βία.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταλαιπωρία για 375 επιβάτες όταν το πλοίο Super Jet 2 στο οποίο επέβαιναν έπαθε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε μεταξύ Σίφνου και Πάρου.

Το ταχύπλοο είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Δευτέρας (15/7) από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τις Κυκλάδες και γύρω στις 10:30 παρουσίασε μηχανική βλάβη σε μία από τις τέσσερις μηχανές του.

Η ταλαιπωρία για τους 375 επιβάτες του πλοίου ήταν μεγάλη, ωστόσο το πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα και έφτασε μεσημεριανές ώρες στην Πάρο και θα παραμείνει στο λιμάνι του νησιού, χωρίς να ολοκληρώσει το δρομολόγιό του.

Το συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί κυκλικό δρομολόγιο και ήταν προγραμματισμένο να συνεχίσει το ταξίδι για Μύκονο, Νάξο, Κουφονήσια, Αμοργό, Θήρα, Φολέγανδρο, Μήλο και Σίφνο. Ωστόσο το πλοίο μετά τη μηχανική βλάβη θα παραμείνει στην Πάρο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου ότι, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) “BLUE STAR CHIOS” Ν.Π. 10883, παρουσιάστηκε αδυναμία ανοίγματος του κύριου καταπέλτη των οχημάτων. Το Ε/Γ-Ο/Γ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τα λιμάνια της Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσου και Σητείας, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν προς αποβίβαση 301 επιβάτες, 38 Ε.Ι.Χ., 15 φορτηγά, 1 λεωφορείο και 7 δίκυκλα. Ο καταπέλτης άνοιξε λίγο αργότερα και οι επιβάτες όπως και τα οχήματα, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους “BLUE STAR CHIOS”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η συνέχιση των πλόων προς λιμένες Ανάφης, Θήρας και Πειραιά.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για τον τραυματισμό μίας 16χρονης αλλοδαπής (Γαλλίδα υπήκοος) σε επιχείρηση εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής (θαλάσσια παιδική χαρά) στην παραλία του Τολού. Η 16χρονη διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό νοσοκομείο του Ναυπλίου και στη συνέχεια σε νοσοκομείο των Αθηνών. Από τη Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου, από τον ιδιοκτήτη ενός ιδιωτικού επαγγελματικού σκάφους ότι κατά την έξοδό του από τον όρμο Παράγκας Μυκόνου τις βραδινές ώρες χθες, προσέκρουσε η πλώρη του σε έτερο επαγγελματικό σκάφος το οποίο εισερχόταν στον όρμο. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν οι υλικές ζημιές σε αμφότερα τα σκάφη. Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους των σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού για άντρα, ο οποίος παρασυρόταν πάνω σε φουσκωτό στρώμα στη θαλάσσια περιοχή Βράχου “Ποντικόνησο” Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου εντόπισε τον 32χρονο αλλοδαπό (υπήκοος Βουλγαρίας), καλά στην υγεία του, πάνω στο στρώμα και τον μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προέβησαν στη σύλληψη ενός 55χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αποτελεί φυγόποινο για “πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση”, δυνάμει απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος τόσο του 55χρονου που πήρε panic button, όσο και σε βάρος της 43χρονης πρώην συντρόφου του.
Η Μύκονος στο επίκεντρο για το επεισόδιο, στο οποίο υπήρξαν χτυπήματα, ακόμα και με τηγάνι.

Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία διαδέχονται η μία την άλλη και η Μύκονος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. 55χρονος είχε άγριο καυγά με την 43χρονη πρώην σύντροφό του, με τους δύο τους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να ανταλλάσσουν χτυπήματα και να καταλήγουν σε αστυνομικό τμήμα. Ο άντρας φέρεται να χτύπησε τη γυναίκα, ακόμα και με ένα τηγάνι, με την ίδια να περνά στη συνέχεια στην αντεπίθεση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με τον 55χρονο να ζητάει panic button, που εγκαταστάθηκε στο κινητό του τηλέφωνο.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα, όταν για άγνωστους λόγους η κατάσταση ανάμεσα στον 55χρονο και την 43χρονη ξέφυγε. Οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν και κάποια στιγμή οι δυο τους ήρθαν στα χέρια. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άντρας κλώτσησε και έριξε γροθιές στην πρώην του, ενώ κάποια στιγμή φέρεται να την χτύπησε με ένα τηγάνι.

Στη συνέχεια η 43χρονη πέρασε στην «αντεπίθεση» και κατά πληροφορίες επιτέθηκε με γροθιές στον 55χρονο τον οποίο προσπάθησε να χτυπήσει αρχικά με ένα σπασμένο μπουκάλι και στη συνέχεια με κουζινομάχαιρο.

Τελικά η 43χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου όπου αντιμετωπίστηκαν τα τραύματά της. Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για τον καυγά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος και των δύο για ενδοοικογενειακή βία ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος ζήτησε και εγκαταστάθηκε στο κινητό του τηλέφωνο η εφαρμογή panic button.

Το όλο θέμα κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων στο νησί των Ανέμων, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνα, για να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες του επεισοδίου, αλλά και τα όσα συνέβαιναν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στον 55χρονο και την 43χρονη γυναίκα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos