Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή για «σχέδιο έκτακτης ανάγκης»

31 Ιουλίου 2015 12:21

«Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον κ. Βαρουφάκη για ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κας Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου Β για έξοδο από το ευρώ, από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Τσίπρας, o οποίος κάλυψε τον κ. Βαρουφάκη με την τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση είχε σχέδιο για Grexit, κάτι το οποίο απέδωσε σε εταίρους και δανειστές, εξηγώντας ότι υποχρέωση της κυβέρνησης ήταν να σχεδιάσει τις άμυνές της απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: «την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα, να στραφείτε στο κόμμα σας και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το κόμμα σας δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δεχθήκατε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν».

«Εκλεγήκαμε με την εντολή να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τα μνημόνια, και μας κατηγορείτε γι αυτό και πάτε να στήσετε δικαστήρια. Μας κατηγορείτε για σχέδιο μυστικό που το σχεδιάζαμε σε μπουντρούμια κλπ. Τότε γιατί δεν το εκτελέσαμε το σχέδιο αυτό; Αν ο στόχος μας ήταν η έξοδος από το ευρώ, παίρνοντας 63% στο δημοψήφισμα γιατί δεν το κάναμε τότε; Καταλαβαίνετε γιατί λέτε σαχλαμάρες στο Κοινοβούλιο;» απάντησε στη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με τα περί παρέμβασης στους κωδικούς των πολιτών, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εξαιρετικά χρήσιμο που αφορά στον συμψηφισμό των οφειλών των πολιτών διότι μειώνει τη γραφειοκρατία, περιορίζει την ανάγκη για ρευστότητα που θα είναι διαρκής για πολύ χρονικό διάστημα. «Αν αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ, τότε θα σας καλούσα να το φέρουμε μαζί το σχέδιο για την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, να το ψηφίζουμε μαζί» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε υποστηρικτικός απέναντι στον κ. Βαρουφάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να έκανε λάθη, αλλά δεν κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι είναι λαμόγιο.

«Δεν έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό όπως ο προκάτοχός του, ούτε έκρυψε λίστα Ελλήνων φορολογουμένων στα συρτάρια, όπως οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου», πρόσθεσε.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos