Σιωπητήριο με απειλή διαγραφής από Σαμαρά

21 Νοεμβρίου 2011 19:18

Με μία δήλωση - ύστατη προειδοποίηση προς ολόκληρο το εσωκομματικό πεδίο, ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη με αυστηρότητα στην αντιπαράθεση

που έχει ξεσπάσει μεταξύ εκπροσώπων της "λαϊκής δεξιάς" και μετριοπαθών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

"Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που, προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη -αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα. Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει!", σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς επιχειρώντας να επιβάλει "σιωπητήριο" ύστερα από ένα ακόμη θερμό -με μπηχτές, αιχμηρές δηλώσεις και ειρωνείες- για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας διήμερο.

Πράγματι, μετά τη μετωπική σύγκρουση μεταξύ των Κυριάκου Μητσοτάκη και Φαήλου Κρανιδιώτη, θέση πήρε δημόσια και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος άφησε αιχμές κατά του πολιτικού φίλου του κ. Σαμαρά. "Δεν δέχομαι συμβουλές από κάποιους όψιμους που δίνουν ιδεολογική ταυτότητα στη ΝΔ όταν αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από την πορεία 37 ετών", τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΑΜΑΡΑΣ 21/11 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ

Από την πλευρά της, η κυρία Φ. Πιπιλή χαρακτήρισε "Γ. Παναγιωτακόπουλο" τον κ. Κρανιδιώτη και "πριγκιπόπουλο" τον Κυρ. Μητσοτάκη. "Ασχολούμεθα τώρα με τον κ. Κρανιδιώτη ο οποίος λειτουργεί ως Παναγιωτακόπουλος του ΠΑΣΟΚ".

"Τσακώνονται τα πριγκιπόπουλα με τους Παναγιωτακόπουλους", πρόσθεσε. Η κυρία Πιπιλή εξαπέλυσε επίσης ευθείες βολές κατά του Σωτ. Χατζηγάκη, λέγοντας ότι "τόλμησε να αναφερθεί ως μορμολύκειο εις βάρος ενός ιστορικού κόμματος, της ΝΔ. Ο άνθρωπος του σκανδάλου της ΑΓΡΟΓΗΣ να σιωπά".

Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο και από την τοποθέτηση του Θ. Καράογλου (εισηγητή του κόμματος στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό), ο οποίος αιφνιδίασε λέγοντας ότι η ΝΔ θα πρέπει να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό.

Ο Χρ. Σταϊκούρας "άδειασε" τον βουλευτή Θεσσαλονίκης λίγη ώρα αργότερα, τονίζοντας ότι "ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο και για τον λόγο αυτόν η ΝΔ δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει".

Ο κ. Καράογλου, αφού έγινε δέκτης της δυσφορίας του κ. Σαμαρά, ανέκρουσε πρύμναν χθες το απόγευμα και σε νεότερη δήλωσή του διευκρίνισε ότι "οι προσωπικές απόψεις ή εκτιμήσεις υποχωρούν αναμφισβήτητα μπροστά στην επίσημη κομματική θέση και στο συμφέρον της πατρίδας".

Απόπειρα να πέσουν οι τόνοι

Υπερβολική χαρακτήρισαν τη διάσταση που έχει λάβει η δημόσια αντιπαράθεση στελεχών της ΝΔ με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τασούλας, σε δηλώσεις τους στο ρ/σ Βήμα, οι οποίες προηγήθηκαν της παρέμωβασης Σαμαρά.

"Δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Δεν είναι ένα θέμα που απηχεί τα προβλήματα της κοινωνίας αυτή τη στιγμή. Είναι μια αντιπαράθεση που γίνεται δημόσια, αλλά δεν έχει επ' ουδενί τη διάσταση εσωκομματικού κραδασμού, αναστάτωσης ή εσωκομματικού προανακρούσματος εξελίξεων. Δεν ξέρω αν είναι και διαφορά με "φίλο του κ. Σαμαρά". Δεν ξέρω τι είναι αυτό τώρα που έχει γίνει με όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Έχω την αίσθηση ότι εδώ ισχύει αυτό που λένε κανείς δεν μετάνιωσε γι' αυτό που δεν είπε", δήλωσε ο κ. Τασούλας.

"Περί όνου σκιάς" χαρακτήρισ ετον καυγά από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μαν. Κεφαλογιάννης και τόνισε: "Έτσι το χαρακτηρίζω. Δίνουν τροφή για σχόλια και λάθος τακτικές. Οι πολιτικοί νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουν πια να ασχολούνται με τα δευτερεύοντα".

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos