Φρενίτιδα για την έκλειψη Ηλίου στην Ασία

26 Δεκεμβρίου 2019 13:47

Χιλιάδες κόσμου στην Ασία παρακολούθησε σήμερα την έκλειψη ηλίου.

Από τη Σαουδική Αραβία μέχρι το Ομάν, την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί για να δουν τον Ήλιο να σχηματίζει ένα δαχτυλίδι φωτιάς γύρω από τη Σελήνη, σε μια σπάνια έκλειψη.

Τι είναι η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου που σημειώθηκε σήμερα
Στις δακτυλιοειδείς εκλείψεις η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει πλήρως τον Ήλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας «δακτύλιος φωτιάς» γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι, ενώ το ηλιακό στέμμα δεν είναι ορατό.

Ολοι με τα ειδικά γυαλιά
Η σημερινή έκλειψη ήταν ορατή στη Σαουδική Αραβία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και την Ινδονησία, όπου το επέτρεπαν οι μετεωρολογικές συνθήκες.

 Πατεντα! βιντεο από το κινητό μέσα από ειδικά γυαλιά
«Αυτή είναι η πρώτη από τις δύο δακτυλιοειδείς εκλείψεις που θα παρατηρηθούν από τη Σιγκαπούρη αυτόν τον αιώνα. Υπό αυτήν την έννοια, πρόκειται για πολύ σπάνιο γεγονός για εμάς», είπε ο Άλμπερτ Χο, ο πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας της Σιγκαπούρης. Η επόμενη θα είναι ορατή από τη χώρα αυτή το 2063.

Πήραν άδεια από τη δουλειά τους για να δουν την έκλειψη ηλίου
Κάποιοι, όπως ο Τζέισον Τενγκ, 37 ετών, πήραν άδεια από τη δουλειά τους σήμερα για να παρακολουθήσουν και να φωτογραφίσουν το σπάνιο γεγονός που, όπως λένε συμβαίνει μια φορά στη ζωή. Ο Αλεξάντερ Άλιν, γεωφυσικός από τη Γερμανία, ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο ακολουθώντας τις εκλείψεις.
«Διαρκεί μόλις δύο λεπτά, όμως είναι τόσο έντονο φαινόμενο που μιλάμε για αυτό με την οικογένεια και τους φίλους μας επί μήνες», εξήγησε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos