Συναντήσεις Πούτιν με Μέρκελ και Ολάντ

15 Νοεμβρίου 2014 15:04

Αντιμέτωποι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα έρθουν οι δυτικοί ηγέτες σήμερα και αύριο στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, εν μέσω ανταλλαγής προειδοποιήσεων και από τις δύο πλευρές για την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τη στιγμή που η εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία έχει καταρρεύσει και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες καλούν σε επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας και των αυτονομιστών.

Κυρώσεις

Ο Πούτιν από την πλευρά του προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν θα πλήξουν μόνο τη Ρωσία, αλλά την παγκόσμια οικονομία, λέγοντας επίσης ότι παραβιάζουν τις εμπορικές συμφωνίες και μόνο ο ΟΗΕ είχε δικαίωμα να τις επιβάλει.

Παραδεχόμενος ότι οι κυρώσεις και οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου πλήττουν τη ρωσική οικονομία, ο Πούτιν είπε ότι «τα αποθέματά μας είναι αρκετά μεγάλα και θα μας επιτρέψουν να διασφαλίσουμε ότι θα καλύψουμε τις δεσμεύσεις της κοινωνικής μας πολιτικής».

Διαμεσολάβηση

Η Μέρκελ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων, ωστόσο θα επιχειρήσει να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο.

Στο ίδιο πλαίσιο θα είναι και η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία, αφού κάνει πρώτα μια στάση στο Κίεβο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos