Διαψεύδει ο Βλαντιμίρ Πούτιν το σχέδιο απέλασης 35 Αμερικανών διπλωματών ως αντίποινα στις ΗΠΑ

30 Δεκέμβριος 2016 19:12

Την απόφασή του να μην απαντήσει στις κυρώσεις Ομπάμα με απέλαση Αμερικανών διπλωματών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, παρά την περί του αντιθέτου εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ.

Διαψεύδει ο Βλαντιμίρ Πούτιν το σχέδιο απέλασης 35 Αμερικανών διπλωματών ως αντίποινα στις ΗΠΑ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες και να απαγορεύσει στα μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής να χρησιμοποιούν μια ‘ντάτσα’ και μια αποθήκη στη Μόσχα ως αντίποινα στις κυρώσεις της Ουάσινγκτον, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, σύμφωνα με τα πρακτορεία, ότι είχε προτείνει τα μέτρα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητο το θέμα των κυρώσεων και ότι οι ισχυρισμοί πως η Ρωσία ενεπλάκη στις αμερικανικές εκλογές είναι αβάσιμοι.

O Βλαντιμίρ Πούτιν διέψευσε πάντως ότι θα ... τιμωρήσει τις ΗΠΑ με το ίδιο νόμισμα, τονίζοντας ότι θα αξιολογήσει τις κινήσεις του νέου πλανητάρχη προτού αναλάβει δράση. Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται στις 20 Ιανουαρίου.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή