Σίφνος: Προβολή της ταινίας "Μικρά Αγγλία"

31 Ιουλίου 2014 13:54

Την Τρίτη 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» η προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία».

Ιδιαίτερη και πολύ ξεχωριστή ήταν η βραδιά, αφού μαζί με πάρα πολλούς θεατές, την ταινία προλόγισαν και παρακολούθησαν ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης της ταινίας Παντελής Βούλγαρης, η συγγραφέας του βιβλίου και σεναριογράφος της ταινίας Ιωάννα Καρυστιάνη και ο παραγωγός Γιάννης Ιακωβίδης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης και η Πρόεδρος του ΠΣΣ Μαρία Ναδάλη.

Ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«...Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια πόση χαρά και συγκίνηση μας δίνει η παρουσία σας στη Σίφνο, διατρέχω τον κίνδυνο της υπερβολής ή του τετριμμένου. Μέσα από την καρδιά μας όμως σας ευχαριστούμε για τον κόπο και το χρόνο, που διαθέσατε ώστε να είσαστε απόψε κοντά μας...»

Και συνέχισε λέγοντας:

«...Οι ταινίες του κ. Βούλγαρη έχουν αυτή τη μαγική ικανότητα να σε συνδέουν με το παρελθόν, να σε κάνουν να τις αισθάνεσαι σαν μάθημα ιστορίας, να σε συμπαρασύρει το συναίσθημα, το πάθος κι οι καημοί των χαρακτήρων του. Βέβαια, παρακολουθώντας τα ''Πέτρινα χρόνια'', όπως και τις ''Νύφες'' αργότερα είχαμε μια γλυκόπικρη αίσθηση αλλά κι ανακούφιση, που όλα αυτά τα τραβήξανε οι προηγούμενες γενιές κι εμείς ανήκαμε στους τυχερούς.

Ποιος να μας το λεγε, ότι θα βιώναμε ξανά ως χώρα τα ''Πέτρινα χρόνια'', τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση!

Με άλλο περιτύλιγμα βέβαια, διαφορετικά συμπτώματα, σε άλλες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Γι' αυτό η τέχνη του Παντελή Βούλγαρη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Επειδή τα θέματα κι οι σχέσεις που πραγματεύεται δεν έχουν τη βάση τους μόνο στην επικαιρότητα.

Είναι πάντα επίκαιρα, σου ξυπνάνε μνήμες ενός λαού κι αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως φαίνεται, κεντρίζουν το συναίσθημα και τη σκέψη όποτε κι όπως και να δεις τις ταινίες του...»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos