Πτήση θρίλερ της Singapore: 73 ετών ο νεκρός από τις αναταράξεις, έπαθε ανακοπή -7 άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

21 Μαϊος 2024 18:35

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός της πτήσης θρίλερ Λονδίνο-Σιγκαπούρη, της Singapore Airlines.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός επιβάτη, ενώ υπάρχουν 30 τραυματίες, 14 εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι επτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τα όσα ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μπαγκόνγκ, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι επτά άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την πτήση-θρίλερ της Singapore Airlines που έπεσε σε αναταράξεις, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Σιγκαπούρη.

Σοκ σε πτήση από Λονδίνο προς Σιγκαπούρη: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις
Επιπλέον 23 άτομα έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων 9 μέλη πληρώματος, ενώ 14 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με ελαφρύτερα τραύματα.

Ένας νεκρός στην πτήση-θρίλερ της Singapore Airlines
Όσον αφορά στο άτομο που έχασε τη ζωή του, στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε ότι πρόκειται για Βρετανό, 73 ετών, και το πιθανότερο είναι ότι πέθανε από ανακοπή.

Ο 73χρονος ταξίδευε με τη σύζυγό του, η οποία έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου της Μπανγκόγκ υποστήριξε ότι το αεροσκάφος έπεσε σε κενό αέρος τη στιγμή που οι επιβαίνοντες έβαζαν τη ζώνη τους, προφανώς εννοώντας ότι αυτή η μεγάλη βουτιά που φαίνεται ότι έκανε το αεροσκάφος συνέβη τη στιγμή που μόλις είχε δοθεί στους επιβαίνοντες οδηγία να καθίσουν στις θέσεις τους και να φορέσουν τη ζώνη τους.

Οι παρακάτω φωτογραφίες προέρχονται από το Reuters και αποτυπώνουν το χάος στο εσωτερικό του αεροσκάφους μετά τις φονικές αναταράξεις:

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες μαρτυρίες επιβαινόντων για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην πτήση, καθώς το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Μιανμάρ. Σύμφωνα με αυτές, την ώρα που δόθηκε οδηγία για να δέσουν τις ζώνες τους έγινε η μεγάλη βουτιά των 6.000 ποδιών, με συνέπεια όσοι δεν φορούσαν ζώνη να εκτοξευτούν προς το ταβάνι της καμπίνας και να χτυπήσουν.

*Στα social media κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν το χάος στο αεροσκάφος μετά τις σφοδρές αναταράξεις, όπως οι παρακάτω, για τις οποίες ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι προέρχονται από το σημερινό σοκαριστικό περιστατικό αναταράξεων:<

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos