300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Times of Israel: Αυτό είναι το σχέδιο των 21 σημείων των ΗΠΑ για τη Λωρίδα της Γάζας Κύριο

27 Σεπτεμβρίου 2025 13:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΓΑΖΑ
  • ΙΣΡΑΗΛ
  • ΠΟΛΕΜΟΣ
Times of Israel: Αυτό είναι το σχέδιο των 21 σημείων των ΗΠΑ για τη Λωρίδα της Γάζας

test2

test2

Το σχέδιο των 21 σημείων της αμερικανικής πρότασης για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και το μέλλον της μετά τη σύγκρουση παρουσιάζουν οι Times of Israel.

Το ειρηνευτικό σχέδιο, που προτρέπει τους Παλαιστίνους να μείνουν στον θύλακο κι ανοίγει το δρόμο για δημιουργία μελλοντικά παλαιστινιακού κράτους παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντησή του με ηγέτες αραβικών και μουσουλμανικών χωρών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Το σχέδιο κατάρτισε ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, με τη συμβολή του γαμπρού του προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ και του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και περιέχει ρήτρες, όπως η απελευθέρωση όλων των ομήρων και η απομάκρυνση της Χαμάς από την εξουσία.

Αλλά αυτό που εντυπωσιάζει, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα είναι η θεαματική μεταστροφή της κυβέρνησης Τραμπ, που σόκαρε τον Φεβρουάριο την υφήλιο με τα σχέδια αναγκαστικού, μόνιμου εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας και μετατροπή της σε «Ριβιέρα της Ανατολής», ενώ τώρα ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους να παραμείνουν στον θύλακο.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την έναρξη διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των Παλαιστινίων με στόχο τη συμφωνία για έναν «πολιτικό ορίζοντα» για «ειρηνική συνύπαρξη» των δύο λαών, αλλά και τη δέσμευση της Χαμάς να αφοπλιστεί, την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας και τη θέσπιση μιας διαδικασίας για την αποριζοσπαστικοποίηση του πληθυσμού.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος χθες Παρασκευή για την αποδοχή του σχεδίου, που θα σημάνει τον τερματισμό του πολέμου σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ότι εμπλέκονται όλες οι χώρες της περιοχές και ότι Ισραήλ και Χαμάς είναι ενήμεροι

Αυτά είναι τα 21 σημεία του σχεδίου των ΗΠΑ για τη Λωρίδα της Γάζας
1. Η Λωρίδα της Γάζας θα είναι μια ζώνη αποριζοσπαστικοποιημένη, ελεύθερη από τρομοκρατία και δεν θα αποτελεί απειλή για τους γείτονές της.

2. Η Γάζα θα ανοικοδομηθεί προς όφελος του λαού της.

3. Ο πόλεμος θα τελειώσει αμέσως εφόσον συμφωνήσουν οι δύο πλευρές με την πρόταση και οι Ισραηλινές δυνάμεις θα σταματήσουν όλες τις επιχειρήσεις και θα αποχωρήσουν σταδιακά από τον θύλακο.

4. Όλοι οι εν ζωή όμηροι και οι ζωές όσων έχουν πεθάνει θα επιστραφούν στο Ισραήλ εντός 48 ωρών από τη δημόσια αποδοχή της συμφωνίας από το Ισραήλ.

5. Μετά την επιστροφή των ομήρων το Ισραήλ θα απελευθερώσει αρκετές εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους ασφαλείας που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης και πάνω από 1.000 κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας που συνελήφθησαν από την έναρξη του πολέμου, ενώ θα επιστρέψει και τις σορούς αρκετών εκατοντάδων Παλαιστινίων. 

6. Όταν επιστραφούν οι όμηροι, θα χορηγηθεί αμνηστία στα μέλη της Χαμάς που θα δεσμευτούν για ειρηνική συνύπαρξη, ενώ σε εκείνα που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα θα χορηγηθεί ασφαλής διέλευση προς τις χώρες υποδοχής.

7. Μόλις επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, θα αυξηθεί η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς Λωρίδα της Γάζας με ρυθμούς που δεν θα είναι χαμηλότεροι από τα κριτήρια αναφοράς που ορίστηκαν στη συμφωνία για τους ομήρους του Ιανουαρίου 2025, η οποία περιελάμβανε 600 φορτηγά με βοήθεια ανά ημέρα, μαζί με την αποκατάσταση κρίσιμων υποδομών και την είσοδο μηχανημάτων για την απομάκρυνση των ερειπίων.

8. Η βοήθεια θα διανέμεται -χωρίς παρεμβάσεις από καμία από τις δύο πλευρές- από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ερυθρά Ημισέληνο, μαζί με άλλους διεθνείς οργανισμούς που δεν έχουν σχέση ούτε με το Ισραήλ ούτε με τη Χαμάς.

9. Η διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας θα αναλάβει μια προσωρινή, μεταβατική κυβέρνηση Παλαιστινίων τεχνοκρατών, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την παροχή καθημερινών υπηρεσιών στον πληθυσμό της Λωρίδας. Η επιτροπή θα εποπτεύεται από ένα νέο διεθνές όργανο που θα συσταθεί από τις ΗΠΑ σε συνεννόηση με Άραβες και Ευρωπαίους εταίρους. Θα θεσπίσει ένα πλαίσιο για τη χρηματοδότηση της ανασυγκρότησης της Λωρίδας της Γάζας μέχρις ότου ολοκληρώσει η Παλαιστινιακή Αρχή το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

10. Θα καταρτισθεί οικονομικό σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας με τη σύγκληση εμπειρογνωμόνων με εμπειρία στην κατασκευή σύγχρονων πόλεων στη Μέση Ανατολή και με την εξέταση υφιστάμενων σχεδίων που αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

11. Θα δημιουργηθεί μια οικονομική ζώνη με μειωμένους δασμούς και τιμές που θα διαπραγματευτούν οι συμμετέχουσες χώρες.

12. Ουδείς θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά όσοι επιλέξουν να φύγουν θα έχουν δικαίωμα επιστροφής. Επιπλέον οι κάτοικοι του θυλάκου θα ενθαρρυνθούν να παραμείνουν στη Λωρίδα και θα τους δοθεί η ευκαιρία να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον εκεί.

13. Η Χαμάς δεν θα έχει κανένα ρόλο στη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας. Θα υπάρξει δέσμευση για την καταστροφή και τη διακοπή της κατασκευής οποιασδήποτε επιθετικής στρατιωτικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των σηράγγων. Οι νέοι ηγέτες της Λωρίδας της Γάζας θα δεσμευτούν για ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές τους.

14. Περιφερειακοί εταίροι θα παράσχουν εγγύηση ασφάλειας προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η Χαμάς και οι άλλες φατρίες της Γάζας θα συμμορφωθούν με τις δεσμεύσεις τους και ότι η Λωρίδα της Γάζας θα πάψει να αποτελεί απειλή για το Ισραήλ ή τον ίδιο τον λαό της.

15. Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με αραβικά κράτη και άλλους διεθνείς εταίρους για τη συγκρότηση μιας προσωρινής διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, η οποία θα αναπτυχθεί αμέσως στη Λωρίδα της Γάζας για να επιβλέπει την ασφάλεια. Η δύναμη αυτή θα δημιουργήσει και θα εκπαιδεύσει μια παλαιστινιακή αστυνομική δύναμη, η οποία θα λειτουργεί ως μακροπρόθεσμος φορέας εσωτερικής ασφάλειας.

16. Το Ισραήλ δεν θα καταλάβει, ούτε θα προσαρτήσει τη Λωρίδα της Γάζας, και ο ισραηλινός στρατός θα παραδώσει σταδιακά τα εδάφη που κατέχει σήμερα, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας που θα τον αντικαταστήσουν θα εδραιώσουν τον έλεγχο και τη σταθερότητα στη Λωρίδα.

17. Εάν η Χαμάς καθυστερήσει ή απορρίψει αυτή την πρόταση, τα παραπάνω σημεία θα υλοποιηθούν σε περιοχές χωρίς τρομοκρατία, τις οποίες ο IDF θα παραδώσει σταδιακά στη διεθνή δύναμη σταθεροποίησης.

18. Το Ισραήλ συμφωνεί να μην εξαπολύσει μελλοντικά επιθέσεις στο Κατάρ. Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζουν τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο της Ντόχα στη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας.

19. Θα θεσπιστεί μια διαδικασία αποριζοσπαστικοποίησης του πληθυσμού, που θα περιλαμβάνει έναν διαθρησκευτικό διάλογο με στόχο την αλλαγή νοοτροπιών και αφηγημάτων στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

20. Όταν προχωρήσει η ανασυγκρότηση της Λωρίδας της Γάζας και εφαρμοστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, ενδέχεται να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια αξιόπιστη πορεία προς την παλαιστινιακή κρατική υπόσταση, η οποία αναγνωρίζεται ως προσδοκία του παλαιστινιακού λαού.

21. Οι ΗΠΑ θα θεσπίσουν διάλογο μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων με σκοπό να συμφωνήσουν σε έναν πολιτικό ορίζοντα για ειρηνική συνύπαρξη.

iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δρακόντεια μέτρα στη Νέα Υόρκη, ξεκινάει η κρίσιμη συνέλευση του ΟΗΕ για τη Γάζα - Απόψε φτάνει ο Μητσοτάκης (βίντεο)
  • Ανάρτηση Άδωνι Γεωργιάδη: Γιατί θαυμάζω το Ισραήλ - Μακάρι να τους μοιάσουμε
  • "Η Γάζα καίγεται": Συνεχίζει την προέλαση το Ισραήλ - Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν κατά κύματα (βίντεο)
  • Με δύο μεραρχίες στη Γάζα: Η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ και ο νέος χάρτης της επίθεσης (Bίντεο)
  • Το Ισραήλ χτύπησε ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην Ντόχα - Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους και ο γιος του αλ Χάγια (βίντεο)
  • Το Ισραήλ ισοπέδωσε ένα από τα υψηλότερα κτήρια της Γάζας (βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Συναγερμός ξανά στη Δανία: Υπέ...
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

 

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Σεπτέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Στην Πάρο ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης συνοδευόμενος από τους θρύλους του αθλητισμού Παναγιώτη Γιαννάκη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Παύλο Καγιαλή

Στην Πάρο ο Υπουργός Αθλητισμού Γιά...

22 Σεπτεμβρίου 2025
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην...

23 Σεπτεμβρίου 2025
Μπλόκο σε νέες άδειες Airbnb για 5 περιοχές - Ανάμεσά τους Πάρος και Σαντορίνη: Νέο καθεστώς από τον Οκτώβριο (βίντεο)

Μπλόκο σε νέες άδειες Airbnb για 5...

24 Σεπτεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Κάλεσμα σε εκδήλωση προς τιμήν της Δήμητρας Σοφιανού

Κάλεσμα σε εκδήλωση προς τιμήν της...

27 Σεπτεμβρίου 2025
Times of Israel: Αυτό είναι το σχέδιο των 21 σημείων των ΗΠΑ για τη Λωρίδα της Γάζας

Times of Israel: Αυτό είναι το σχέδ...

27 Σεπτεμβρίου 2025
Συνταγή για βελουτέ μπρόκολoυ -Κρεμώδης και τυρένια, ιδανική για τα πρώτα κρύα

Συνταγή για βελουτέ μπρόκολoυ -Κρεμ...

27 Σεπτεμβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ