300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Γερμανικές εκλογές: «Είμαστε το κόμμα του μέλλοντος», λέει η επικεφαλής του AfD, Βάιντελ - Τα συγχαρητήρια από τον Μασκ

24 Φεβρουαρίου 2025 14:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γερμανικές εκλογές: «Είμαστε το κόμμα του μέλλοντος», λέει η επικεφαλής του AfD, Βάιντελ - Τα συγχαρητήρια από τον Μασκ

test2

test2

Για ιστορική επιτυχία του ακροδεξιού AfD στις γερμανικές εκλογές έκανε λόγο η επικεφαλής υποψήφια του κόμματος, Αλίς Βάιντελ, η πρώτη που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας.

Μαζί με τον έτερο συν-επικεφαλής του AfD, Tίνο Κρούπαλα, η Βάιντελ εμφανίστηκε περιχαρής ενώπιον των δημοσιογράφων στο Βερολίνο, που το κόμμα της διπλασίασε τα ποσοστά του σε σύγκριση με τις προηγούμενες γερμανικές εκλογές λέγοντας ότι ήρθε πλέον η ώρα τα ΜΜΕ να σταματήσουν να συνδέουν το κόμμα τους με τον φασισμό.

Η Βάιντελ επεσήμανε τις ισχυρές επιδόσεις του AfD μεταξύ των νέων ψηφοφόρων και τόνισε: «Αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι είμαστε το κόμμα του μέλλοντος». Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσει την CDU/CSU τα επόμενα χρόνια», και θα φέρει «την τάξη στη Γερμανία», προέβλεψε η Βάιντελ κατηγορώντας για άλλη μια φορά τους Χριστιανοδημοκράτες ότι αρνούνται την προσφορά συνεργασίας μαζί της, αδιαφορώντας για το μήνυμα της κάλπης.

Ο Έλον Μασκ συνεχάρη τη Βάιντελ για την εκλογική επίδοση του Afd
Και ερωτηθείσα κατά πόσον επικοινώνησε μαζί της ο Έλον Μασκ, που είχε στηρίξει προεκλογικά το AfD, μετά την ανάδειξη της ακροδεξιάς σε δεύτερη πολιτική δύναμη στη νέα Μπούντεσταγκ, η Βάιντελ δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί, όταν άνοιξα το κινητό μου, είδα ότι είχα λάβει κλήσεις και μηνύματα από τις ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του Έλον Μασκ με προσωπικά συγχαρητήρια.

Θα επικοινωνήσω σήμερα τηλεφωνικά - δεν θα σας πωεδώ και τώρα με ποιον, καθώς καλύπτεται από πέπλο εμπιστευτικότητας - αλλά είμαστε σε επαφή. Είμαστε η δύναμη στη Γερμανία, που αναγνωρίζεται διεθνώς. Είμαστε σε επαφή με όλες τις πλευρές και αυτό περιλαμβάνει την κυβέρνηση Τραμπ», πρόσθεσε.

Η AfD ισχυρότερη δύναμη στην ανατολική Γερμανία
Εκτός από δεύτερο ισχυρότερο κόμμα στη νέα γερμανική Βουλή με ποσοστό 20,8% το AfD είναι πλέον η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στα ανατολικογερμανικά κρατίδια. Παράλληλα κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο εκλογικές περιφέρειες στην δυτική Γερμανία. Στο Γκελζενκίρχεν (24,7%) προηγείται toy SPD, ενώ στο Καϊζερσλάουτερν (25,9%) προηγείται του CDU. Και στις δύο εκλογικές περιφέρειες ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών διασφάλισε την πλειοψηφία των πρώτων ψήφων.

Ο συμπρόεδρος της γερμανικής ακροδεξιάς, Τίνο Κρούπαλα, χαρακτήρισε τα εκλογικά αποτελέσματα για το κόμμα του «εντυπωσιακά», εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα το AfD θα συγκυβερνά στην ανατολική Γερμανία. «Οι Ανατολικογερμανοί στέλνουν σαφές μήνυμα, ότι δεν χρειάζονται πλέον ένα δημοκρατικό τείχος», δήλωσε μιλώντας στη ραδιοφωνία του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου RBB.

Ακροδεξιοί ηγέτες συγχαίρουν την AfD-
Ακροδεξιοί ηγέτες απ' όλη την Ευρώπη έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο της AfD για το αποτέλεσμα που επέτυχε.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα άνοιξε μια «τεράστια τρύπα» στο «τείχος προστασίας» («Brandmauer») που υψώθηκε για να κρατηθεί το AfD εκτός εξουσίας.

Γερμανικές εκλογές: Το ακροδεξιό AfD διπλασίασε τα ποσοστά του -Το Spiegel εξηγεί τους λόγους
Οι άνθρωποι «δεν θέλουν πια να συμβιβαστούν με τον πατερναλισμό, την παράνομη μαζική μετανάστευση, την ισλαμική τρομοκρατία και το χάος ανασφάλειας που απορρέουν απ' αυτή, τον κλιματικό κομμουνισμό και την καταστροφή της ευημερίας», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ συνεχάρη επίσης την Άλις Βάιντελ για τη «σπουδαία εκλογική επιτυχία» της με καταχώρισή του στο X αφού την συνάντησε στη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς στο Βερολίνο.

«Το κύμα ελευθερίας και ταυτότητας συνεχίζει να αυξάνεται σε όλη τη Δύση», υποστήριξε ο Ζεμούρ. «Η Γαλλία θα ακολουθήσει!»

Εβραϊκές οργανώσεις σοκαρισμένες από τα κέρδη της γερμανικής ακροδεξιάς
Εβραϊκές οργανώσεις εξέφρασαν χθες το βράδυ την αγανάκτησή τους για την επιτυχία του AfD. Ο επικεφαλής του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Γιόζεφ Σούστερ δήλωσε σοκαρισμένος από το αποτέλεσμα της AfD.

«Μολονότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχω κι εγώ σοκαριστεί απόψε από την εκλογική επιτυχία της AfD, η οποία διπλασίασε το μερίδιο ψήφων της σε μόλις τρία χρόνια», δήλωσε ο Σούστερ στην εφημερίδα Welt.

«Θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους το γεγονός ότι ένα πέμπτο των γερμανών ψηφοφόρων ψήφισε ένα κόμμα που είναι τουλάχιστον εν μέρει ακροδεξιό, που τόσο στα λόγια όσο και στην ιδεολογία έχει διασυνδέσεις με το δεξιό εξτρεμισμό και το νεοναζισμό», πρόσθεσε.

Μία από τις πιο εξέχουσες αντιπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας στη Γερμανία, η Σαρλότε Κνόμπλοχ, παρενέβη επίσης: «Αυτό είναι ένα σημάδι. Η Γερμανία είναι από σήμερα μια διαφορετική χώρα», δήλωσε η Κνόμπλοχ, η οποία είναι πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας Μονάχου και Άνω Βαυαρίας και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. «Η ευθύνη των δημοκρατικών κομμάτων ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη. Όλα τώρα διακυβεύονται», δήλωσε η Κνόμπλοχ.

Η ίδια υποστήριξε επίσης ότι ο αντισημιτισμός σημείωσε έκρηξη στη Γερμανία μετά την επίθεση της ισλαμιστική παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ.

Ο φόβος έχει γίνει και πάλι μέρος της καθημερινής ζωής των εβραίων, δήλωσε η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. «Αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μαρινάκης: Φοιτητές που συλλαμβάνονται για βία στα πανεπιστήμια θα χάνουν άμεσα την ιδιότητά τους για δύο χρόνια (Βίντεο)
  • Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι έτοιμη για την επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία
  • Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο του PKK μετά τη δήλωση Οτσαλάν για αφοπλισμό και αυτοδιάλυση
  • Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια
  • Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτάζει, ο Αθλητισμός των Κυκλάδων πανηγυρίζει!»
  • Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Γερμανικές εκλογές: Σίγουρος ο...
Βαθύ το χάσμα παρά την επίδειξ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας - Πακιστάν -«Αποφάσισαν πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας...

10 Μαϊος 2025
Τέλος οι υπαίθριες ψησταριές και τα σουβλάκια στα πανηγύρια – Φαγητό μόνο με catering, αντιδρούν οι σύλλογοι λόγω του κόστους

Τέλος οι υπαίθριες ψησταριές και τα...

10 Μαϊος 2025
Κοινωνικός τουρισμός 2025: Τα 4+2 νησιά που εξασφαλίζουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή

Κοινωνικός τουρισμός 2025: Τα 4+2 ν...

10 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ