Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 - Psts.gr

Καταγγελία – σοκ ήρθε στο «φως» από κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, σύμφωνα με την οποία ένας 35χρονος επιχειρηματίας κακοποίησε σεξουαλικά μία 14χρονη, ενώ, ο ιατροδικαστής που εξέτασε το κορίτσι, αποκαλύπτει ότι «βρέθηκαν σημάδια και κακώσεις».

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε δασική περιοχή στην Κοινότητα Μαριτσών στη Ρόδο. Το 112 εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι της περιοχής.

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη σπεύδει στο σημείο.

Φωτιά σε δασική περιοχή της Ρόδου – Μήνυμα απο το 112

112 rodos

ertnews.gr

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την παρούσα επιστολή μου,θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή,σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στο λιμάνι της Πάρου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από την ταυτόχρονη άφιξη και αναχώρηση πολλών πλοίων και να σας ζητήσουμε την εξεύρεση λύσης για την επόμενη τουριστική περίοδο, ώστενα υπάρχει αρτιότερος προγραμματισμός, με διασπορά των ακτοπλοϊκών δρομολογίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και ιδιαίτερα το Τμήμα Τουρισμού συνεχίζοντας την προσπάθεια για προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση της Σύρου ως τουριστικό προορισμό στις προτιμήσεις των διεθνών αγορών, φιλοξένησε στο νησί μας από τις 11-13 Σεπτεμβρίου 2024 τον διακεκριμένο Αμερικανό δημοσιογράφο, συντάκτη και συγγραφέα με εξειδίκευση στη γαστρονομία κ. Joey Skladany.
O κ. Joey Skladany εξειδικεύεται στην ταξιδιωτική αρθρογραφία και συγγραφή με κύριο θέμα το φαγητό και τον οίνο. Γράφει μηνιαίως στους ακόλουθους ιστότοπους:
• Today.com : ιστότοπος του μεγάλου αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC The Today Show, όπου ο κ.Skladany έχει μια στήλη φαγητού, με απήχηση με εκτιμώμενο μηνιαίο μοναδικό αριθμό επισκεπτών (UVM) περίπου 60 εκατομμύρια.
• AskMen: κορυφαίος ιστότοπος για τον τρόπο ζωής των ανδρών, όπου ο κ. Skladany γράφει έναν οδηγό για την Ελλάδα. Το AskMen έχει αναγνωστικό κοινό, με UVM περίπου 8 εκατομμύρια.
Ο κ. Skladany ξεναγήθηκε στο νησί μας και επισκέφτηκε τα κυριότερα αξιοθέατα της Ερμούπολης και την Αγορά της οδού Χίου. Πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία παραδοσιακών γλυκών και σπιτικού παγωτού, καθώς και παρακολούθηση παρασκευής λουκουμιού και προετοιμασίας παγωτού και λούζας. Έγινε ξενάγηση στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας και ακολούθησε οινογνωσία σε τοπικά οινοποιεία και αποστακτήριο του νησιού μας. Δεν έλειψαν οι εξορμήσεις στις εξοχές της Σύρου και η βόλτα στην Απάνω Μεριά.
Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και η Αντιδήμαρχος κα Χρηστιάννα Πάπιτση ευχαριστούν θερμά, το ξενοδοχείο “Nissaki Hotel & Nos Suites” για την δωρεάν διαμονή του K. Joey Skladany, τα εστιατόρια «Avant Garden» και «Aristide» για την προσφορά των γευμάτων δείπνου, τα οινοποιεία «Ουσύρα» και «Χατζάκη», το αποστακτήριο «Μακρυωνίτης» για την ξενάγηση στον χώρο τους και την προσφορά οινογνωσίας. Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους τοπικούς παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαστήρια, Λουκούμια «Συκουτρή», Ζαχαροπλαστείο «Αθυμαρίτη», Gelateria «Django» και κρεοπωλείο «Ρουσσουνέλος», καθώς και στην κα Αγγελική Ευριπιώτη για τη διάθεση ενός οχήματος αντίκας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Hermoupolis Heritage για την υποδοχή και φιλοξενία του δημοσιογράφου στους χώρους του Μουσείου Κλωστοϋφαντουργίας και στο νησί μας, καθώς και για την διάθεση των οχημάτων αντικών που προσεφέρθησαν για τις εκδρομές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επίσκεψη δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί με τέτοια επιτυχία, εάν δεν προϋπήρχε η έμπρακτη στήριξη, η προσφορά και οι ευγενικές χορηγίες όλων των επαγγελματιών και ιδιωτών που συμμετείχαν.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα μέτρα για την επιχειρηματικότητα και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στον τουρισμό

Τα νέα όπλα για να ενισχύσει πολύ μικρές καινοτόμες επιχειρήσεις ώστε να βρουν επενδυτές και συνεργάτες που θα τους δώσουν υπόσταση στην αγορά και θα τις μεταμορφώσουν σε ανταγωνιστικές παραγωγικές μονάδες παρουσιάζει το οικονομικό επιτελείο της η κυβέρνησης σε κοινή συνέντευξη τύπου. Συγκεκριμένα:

  • Διευρύνονται και επεκτείνονται οι φοροαπαλλαγές (50%) για τους επενδυτικούς αγγέλους (angel investors) που στηρίζουν νεοφυείς startups επιχειρήσεις. Το ανωτατο οριο από 300.00 ευρώ αυξάνεται σε 900.000 ευρ΄β
  • Αυξάνεται (ή και τριπλασιάζεται) σε έως 300% η φοροαπαλλαγή που ισχύει (200%) για δαπάνες Ερευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α).
  • Πρώτη φορά στα χρονικά δίνεται έκπτωση έως 250% σε όσες επιχειρήσεις γίνουν συνεργάτιδες σε μικρές startups ή και σε ερευνητικά κέντρα χρηματοδοτώντας την τεχνολογική εξέλιξη και έρευνα.

· Διευρύνονται τα κίνητρα για την καινοτομία, τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και εξαγορές με φορολογικές εκπτώσεις μέχρι και 315% για επενδύσεις στην έρευνα.

Παράλληλα, επεκτείνεται το πλαίσιο των κινήτρων για την εμπορική εκμετάλλευση ευρεσιτεχνίας (πατέντας), με στόχο να είναι πιο ελκυστική η ανάληψη του ρίσκου της επένδυσης σε έρευνα και ανάπτυξη.

Δείτε live

{https://youtu.be/N2VIwcCLR2U}

Εξειδίκευση Μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση & στον τουρισμό

Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν είναι κάτι στιγμιαίο ή περιστασιακό, είναι κάτι που συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενώ το ελληνικό παραγωγικό μοντέλο αλλάζει, τόνισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Μιχάλης Αργυρού, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΟ.

Ο κ. Αργυρού αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας η οποία αναπτύσσεται όλο και περισσότερο με βάση τις εξαγωγές. Μια εξωστρέφεια που δεν στηρίζεται μόνο στις υπηρεσίες, δηλαδή τον τουρισμό, καθώς η χώρα εξάγει πλέον περισσότερα αγαθά από ό,τι υπηρεσίες. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει ποσοστιαία τη μεγαλύτερη αύξηση στις εξαγωγές αγαθών.

Επίσης, η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πάνε κόντρα στην κρίση της βιομηχανικής παραγωγής, είπε ο κ. Αργυρού. «Η Ελλάδα επαναβιομηχανοποιείται, με τη βιομηχανία να αυξάνει τη συμμετοχή της στο ΑΕΠ και την απασχόληση ενάντια στο ρεύμα που επικρατεί».

Μίλησε για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, καθώς η αύξηση των εισοδημάτων είναι μεγαλύτερη από την αύξηση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο, το ελληνικό παραγωγικό μοντέλο αλλάζει, με τη σύνθεση του ΑΕΠ να μεταβάλλεται υπέρ των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Ο κ. Αργυρού εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, αφού οι θετικές τάσεις συνεχίζονται και το 2024. Όπως είπε, όλοι οι πρόδρομοι δείκτες και όλες οι προβλέψεις συνηγορούν ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να αναπτύσσεται ισχυρά τα επόμενα χρόνια.

1 4

1 5

1 6

1 7

1 8

«Το 2019 παραλάβαμε έναν αγροτικό τομέα με πολλά προβλήματα. Οι εξαγωγές λαχανικών αυξήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ οι εισαγωγές σε μικρότερο βαθμό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας.

2 1

2 2

2 3

2 4

2 5

Τα μέτρα στήριξης παρουσιάζουν:

- Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
- Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Ανάπτυξης
- Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού
- Νίκος Παπαθανάσης, Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος ήταν η διενέργεια ελέγχων για την πρόληψη - καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και την αντιμετώπιση προβλημάτων που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε πρεμιέρα με το "Happy Day” το πρωί της Δευτέρας και μέσα από την εκπομπή της αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που την ήθελαν έγκυο, μία φήμη όπου ξεκίνησε με κάποιες φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Instagram και την έδειχναν με φουσκωμένη κοιλίτσα.

tsimtsili paros

Έτσι, η παρουσιάστρια είπε μεταξύ άλλων ότι: "Δε το αντέχω. Εγώ να σας πω τη δική μου εμπειρία. Παίρνω τα 2-3 κιλά του καλοκαιριού και μου γράφει μια, "άντε, με το καλό το μωρό, είσαι έγκυος;”. Απαντάω επί τούτου την ίδια μέρα για να μη γίνει θέμα, "σε ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν είμαι έγκυος, είναι οι καλοκαιρινές ατασθαλίες” και αντί όλο αυτό να μη γίνει θέμα επειδή απάντησα, έγραφαν: "Έγκυος η Σταματίνα; Τι απάντησε;”. Πολλοί δε έμπαιναν καν να δουν τι απάντησε και δεχόμουν ευχές μέχρι που έρχεται μια κοπέλα στην Πάρο, μου χαϊδεύει την κοιλιά και μου λέει "με το καλό”. Την ευχαρίστησα και της είπα ότι δεν είμαι έγκυος. Ντε και καλά να μου πουν ότι μεγάλωσε η κοιλιά μου. Είναι έτσι ο σωματότυπός μου. Θα πάρω δυο κιλά το καλοκαίρι, θα τα χάσω. Δυο εβδομάδες έχει πέσει ράψιμο για να μπούμε στα φουστάνια, με ρούφηγμα μαζί”.

πηγή: missbloom.gr

 

Κατηγορία LIFESTYLE

Άνοδο +5,4% παρουσίασε η διακίνηση επιβατών στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ, σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία για το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα αφαιρετικά, απρόσωπα ανθρωπάκια του Γαΐτη και το δεσπόζον λευκό στη γλυπτική τέχνη της Σίμωσι, βρήκαν θέση στην Ιο.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε για μία ακόμη φορά ο Τζόρνταν ο γυμναστής που το 2015 τον είχαν αποκαλέσει «Εσκομπάρ της Μυκόνου» καθώς είχε υψηλό πελατολόγιο από επιχειρηματίες μέχρι και celebrities.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos