Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 - Psts.gr

Μια απίστευτα προκλητική δήλωση έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος λίγο πολύ είπε πως… δεν είναι πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή!

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οφείλει, μπροστά στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, να θέσει τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τις οικογένειες μας προς τους αρμόδιους!

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρεσκάρεται αλλάζοντας όψη το λιμάνι της Πάρου αυτή την περίοδο, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται τεχνικές εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης των χώρων του.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλό τζακ ποτ σημειώθηκε και στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ(2120) που μοίραζε πάνω από 3.700.000 ευρώ στους τυχερούς της πρώτης κατηγορίας κερδών (5+1).

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ATTICA GROUP, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συμμετέχει ενεργά στη συλλογική προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 με συνέπεια και εφαρμόζει το νομοθετικό πλαίσιο με τα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια πρόσφατη έρευνα της Mckinsey σε 40 χώρες που αφορά στις αλλαγές της συμπεριφοράς των καταναλωτών λόγω COVID-19 έδειξε ότι οι περισσότεροι αναμένουν μείωση στο εισόδημα τους και κατά συνέπεια στα έξοδά τους για αγορές προϊόντων (υλικών αγαθών/υπηρεσιών).

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέκρα και ερημιά επικρατεί στην Πάρο καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά και ο κόσμος μένει κλεισμένος στα σπίτια του. Ολόκληρες περιοχές που έσφυζαν τέτοια εποχή από κίνηση, είναι τώρα σιωπηλές και έρημες με τα λουκέτα των καταστημάτων σε παράταξη το ένα δίπλα στο άλλο και την αγωνία για το μέλλον να κορυφώνεται ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί τελικά το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σταδιακή χαλάρωση της καραντίνας.

Ο πρωθυπουργός όλο το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Μαξίμου είχε  επαφές με όλους αξιολογώντας τα δεδομένα ώστε να καταλήξει στο τελικό σχέδιο.

Την επομένη, την Τετάρτη το πρωί δηλαδή, θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο όπου θα συζητηθούν διεξοδικά οι λεπτομέρειες του σχεδίου σταδιακής επιστροφής στη λεγόμενη κανονικότητα.

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα του Απριλίου, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για τη στήριξη την περίοδο αυτή εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται. Αυτά στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπου οι τόνοι της αντιπαράθεσης αναμένεται να ανέβουν ψηλά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του τόσο τις προτάσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και της αρμόδιας Επιτροπής όσο κι εκείνες των υπουργών. Ενώ με αγωνία περιμένουν οι πολίτες τις ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει, μεν, τα μέτρα που αίρονται από τις 4 Μαΐου, αλλά δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες.

Τα υπουργεία θα εξειδικεύσουν περαιτέρω τα μέτρα σε τρεις βασικούς πυλώνες: στο εμπόριο και τις μεταφορές, στα σχολεία και στα θέματα άθλησης και ατομικής προπόνησης, για τα οποία πάντως από τις 4 Μαΐου αίρονται οι περιορισμοί.

Τα προβλήματα που εντοπίζονται

Φαίνεται πάντως πως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δύο είναι τα σημεία – «αγκάθια». Ο λόγος για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και το τι θα γίνει με την εστίαση, εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η απόφαση να καθίσουν (με αποστάσεις) ξανά στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι ειλημμένη. Όπως και το ότι οι πανελλήνιες θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο.

Από εκεί και πέρα, η μεγάλη συζήτηση που γίνεται είναι το αν πρέπει και πότε να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια (οι μαθητές της α’ και της β’ τάξης) και αν θα ανοίξουν καν τα δημοτικά.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός αναφέρει:

Στις 4 Μαΐου θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τα νησιά, ενώ θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως δέκα άτομα. Επίσης για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα επιχειρήσεων, εκτός πολυκαταστημάτων, κάτω από αυστηρούς κανόνες, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια.

Όσον αφορά στα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου.

Την 1η Ιουνίου έχουμε πρόταση για επαναλειτουργία του Εφετείου και του Αρείου Πάγου. Τότε έχει προταθεί να ανοίξουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Παράλληλα βάσει του συγκεκριμένου σχεδίου θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο και με κανόνες. Την ίδια ημερομηνία (1η Ιουνίου) θα ανοίξουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και θα υπάρξει επιστροφή στα θρανία για μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου, αλλά και των τριών του Γυμνασίου.

Στις 15 Ιουνίου προτείνεται άνοιγμα υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και παιδότοπων, πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων. Επίσης αναμένεται τότε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εκδηλώσεων και χώροι φεστιβάλ.

Για την ίδια ημερομηνία (15 Ιουνίου) η εισήγηση είναι να ανοίξουν καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώροι κατασκήνωσης. Το ίδιο διάστημα θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης με κανόνες φυσικά απέχοντας τα τραπεζοκαθίσματα μεταξύ τους ενάμισι μέτρο.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες. Τότε αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια. Στο μεταξύ, μαθητές με υποκείμενα νοσήματα θα μείνουν στα σπίτια τους και θα παρακολουθούν από εκεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το ίδιο διάστημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η λειτουργία των ξενοδοχείων με όριο πληρότητας.

Τέλος εξετάζεται και η περίπτωση διαβατηρίου αντισωμάτων για ασθενείς με αντισώματα για να μπορούν να ταξιδεύουν πιο εύκολα, μια ιδέα που έχει πέσει και στη Γαλλία.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κύβος ερρίφθη και το διάγγελμα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει πως θα βγούμε από την καραντίνα θα γίνει την Τρίτη (28.04.2020).

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos