Πάρος: «Πύρινη» καταδίκη της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας για το επεισόδιο της αυθαίρετης καταστροφής της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου

26 Ιουλίου 2021 15:58

Την απερίφραστη και κατηγορηματική καταγγελία και καταδίκη της Μητρόπολης Παροναξίας, προκάλεσε το βίαιο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε μέσα σε ναό, σε χωριό της Πάρου, την Κυριακή 25 Ιουλίου, όταν κατά την ανάγνωση της εγκυκλίου υπέρ της επιστήμης και των εμβολιασμών που εξέδωσε πρόσφατα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, πιστή, άρπαξε το έγγραφο από τα χέρια του ιερέα και το έσκισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του εκκλησιάσματος.

Το psts.gr, δημοσίευσε το θέμα λίγο μετά αφότου συνέβη, παρουσιάζοντας το κατ΄ αποκλειστικότητα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας για το βίαιο γεγονός είναι η εξής:

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το δυσάρεστο επεισόδιο που συνέβη την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 σε Ιερό Ναό χωρίου της Πάρου όπου κάποια εκκλησιαζόμενη αφαίρεσε βιαίως από τα χέρια του λειτουργούντος Ιερέως και εν συνεχεία κατέστρεψε τα έγγραφα με την εγκύκλιο της Ιεράς ΢υνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Ἑκκλησία καί Ἐπιστήμη στόν ἀγώνα κατά τῆς πανδημίας» την οποία ο Ιερέας διάβαζε εκείνη την ώρα προς το Εκκλησίασμα.

Είναι προφανές ότι τέτοιες απαράδεκτες και επιλήψιμες ενέργειες και ιδίως εντός Ιερού Ναού επιδεικνύουν ασέβεια τόσο στην Ιερότητα του χώρου όσο και στο πρόσωπο του ηλικιωμένου λειτουργού της Ενορίας που πέρυσι μάλιστα τιμήθηκε από τον ΢εβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τα 50 χρόνια Ιερωσύνης, και προσφοράς στην τοπική μας Εκκλησία.

Κυρίως όμως αποτελούν μέγιστη περιφρόνηση και ασέβεια προς το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Εκκλησίας, την Ιερά ΢ύνοδο, που με μεγάλη περίσκεψη, υπευθυνότητα και πόνο ψυχής αποστέλλει τις Εγκυκλίους προς το λαό του Θεού, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη και οδυνηρή περίοδο της πανδημίας.

Δυστυχώς κάποιοι πιστοί, (που σίγουρα δεν εκφράζουν το σύνολο όσων έχουν αντιρρήσεις περί του εμβολιασμού), παρασυρόμενοι από επικίνδυνους για την δημόσια υγεία υποκινητές, υιοθετούν αυθαίρετες θεωρίες εμπλέκοντας κατά το δοκούν την επιστήμη με την Εκκλησία, επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα θρησκευτικό ζήλο (μάλλον δε φανατισμό)

αρεσκόμενοι να εμφανίζονται ως οι πρωταθλητές της ευσέβειας και οι υπερασπιστές της πίστεως, παρεκκλίνοντας όμως από την επίσημη διδασκαλία της Εκκλησίας και τις οδηγίες της Ιεράς ΢υνόδου και κινδυνεύοντας να υποπέσουν σε αυτονόμηση και πλάνη. Δημιουργούν δικά τους «πρέπει» και κανόνες που θέλουν οπωσδήποτε να εφαρμοστούν, κυρίως εις βάρος των άλλων, και αν χρειαστεί με αυταρχικούς ακόμη τρόπους, διακηρύσσοντας αντιστρόφως ότι οι άλλοι αυταρχικά επιβάλλουν πράγματα σε αυτούς.

Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια δυσάρεστα περιστατικά που δημιουργούν εντάσεις, προκαλούν σκανδαλισμούς μεταξύ των πιστών και βλάπτουν γενικότερα την ενότητα του πληρώματος της Εκκλησίας μας. Θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, η νηφαλιότητα και ιδίως η χριστιανική αγάπη για την οποία μίλησε κατά τον Μυστικό Δείπνο ο Κύριός μας στους μαθητές Σου και δια μέσου αυτών, (διαχρονικά) σε όλους μας λέγοντας: «Ἐν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοί μαθηταί ἐστέ, ἐάν ἀγάπην ἔχητε ἐν ἀλλήλοις» (Ἰωάννου ιγ,35).

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos