Αθάνασιος Μαρινόπουλος: "Ούτε...ο Γεώργιος"

ΟΥΤΕ Ο … ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ήρθε ως θέμα σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η τοποθέτηση καμερών σε σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων , με σκοπό να αντιμετωπιστεί η αυθαιρεσία και ανευθυνότητα ορισμένων συμπολιτών μας που τοποθετούν μπάζα , κλαδιά και διάφορα άλλα ογκώδη αντικείμενα δίπλα από κάδους.

Μάλιστα … τους πιάσαμε τους δολοφόνους , τους αδίστακτους εγκληματίες.

Αναρωτιόμαστε πόσο πιο νοσηρές αντιλήψεις επιβολής της νομιμότητας είναι δυνατόν να εμφανιστούν στο προσκήνιο.

Ξεκινήσαμε με κλείσιμο τουαλετών , κλείσιμο πάρκινγκ , κλείσιμο δρόμων και φτάσαμε στις κάμερες.

Σε λίγο θα κλείσουμε και το δημαρχείο και θα βάλουμε κάμερες στις τουαλέτες.

Μη δίνουμε και … ιδέες τώρα!

Το ζήτημα είναι ότι τα ψηφίζουν όλοι της πλειοψηφίας ανεξαρτήτων ιδεολογικών καταβολών.

Και φυσικά η τοποθέτηση καμερών με τόσο ασήμαντη αφορμή είναι καθαρά πολιτικό θέμα με αντιδημοκρατικές προεκτάσεις.

Να πούμε και κάτι ακόμη.

Όταν διαφορετικές ιδεολογικές απόψεις συνυπάρχουν σε μία παράταξη , μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελεί θετικό στοιχείο.

Όταν όμως εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση και δεν συνοδεύεται από εκείνη την αντίθεση στη θέση που θα προκαλέσει την σύνθεση , τότε βγαίνει στην επιφάνεια η βεβαιότητα ότι η συνοχή και η ενότητα της παράταξης της πλειοψηφίας οφείλεται σε δεσμούς … άλλους , που αντικατοπτρίζουν μια εικόνα τελείως διαφορετική από εκείνη των προεκλογικών διακηρύξεων.

Είναι δε (κι αυτό είναι το σημαντικό) άκρως επικίνδυνο , διότι οδηγεί (όπως στην υπόθεση των καμερών) σε ανορθολογικές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις.

Η νομοθεσία λέει συγκεκριμένα ότι τοποθετούνται για την πρόληψη ποινικών αδικημάτων, που σημαίνει ότι για να τοποθετηθεί κάμερα σε δημόσιο χώρο θα πρέπει κατ’ αρχήν να πιθανολογείται ή να έχει ήδη εκδηλωθεί ποινικό αδίκημα.

Ακόμη και η γνωμάτευση του νομικού συμβούλου αναφέρει ότι «προφανώς δεν μπορεί ν’ αποτελέσει δικαιολογητική βάση η τήρηση της καθαριότητας και του κανονισμού της».

Η πλειοψηφία αυτό ακριβώς ζητά με την απόφαση της , την τήρηση του κανονισμού που αφορά την τοποθέτηση ογκωδών απορριμμάτων.

Και καταλήγει … «Με βάση τα ανωτέρω ο Δήμος Πάρου είναι δυνατόν να τοποθετήσει κάμερες σε δημόσιο χώρο, υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών πράξεων και μόνο».

Επίσης σε άλλη γνωμάτευση … « Έτσι, η εγκατάσταση των συστημάτων πρέπει να αποφεύγεται για την πρόληψη ζητημάτων μικρής σημασίας όπως π.χ. για τη ρίψη απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους».

Έχουμε λοιπόν εγκληματικές πράξεις που πρέπει να τις … προλάβουμε;

Χώρια που αν βάλεις σε είκοσι σημεία στα διακόσια , ο ανεύθυνος θα πάει στο εικοστό πρώτο.

Άντε τώρα να βγάλεις … άκρη.

Είναι αντιδημοκρατικό για παραβάσεις μικρές , ακόμη και για μεγαλύτερες που δεν έχουν εγκληματικό χαρακτήρα.

Δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα και ίσως τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.

Τρίτον και σπουδαιότερο , θα παρακολουθούνται και οι συνεπείς και υπεύθυνοι πολίτες καθώς και οι εργαζόμενοι , πράγμα απαράδεκτο.

Καταλήγοντας να πούμε ότι δεν είναι δυνατόν κυριολεκτικά στο παρά πέντε να εισέρχονται προς συζήτηση τόσο σοβαρά θέματα και απροετοίμαστα.

Ο δρόμος λοιπόν της προχειρότητας και της αυταρχικότητας δεν ευνοεί κανέναν , αλλά προπάντων κάνει ζημιά στον τόπο.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos