Πάρος: Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» είναι εδώ! - Επέστρεψε ανανεωμένο και μας περιμένει !

27 Αυγούστου 2021 16:48

Όταν ο τόπος, οι παραδόσεις και οι συνήθειές του, οι κάτοικοι και η ιδιαίτερη πολιτισμική του φυσιογνωμία μετουσιώνονται σε έμπνευση στο παρόν, «γεννιούνται» σύγχρονα πολιτιστικά γεγονότα που συναρμόζουν τον παλαιό με τον παροντικό τρόπο ζωής, που «παντρεύουν» το σεβασμό στην παράδοση με την καλλιτεχνική πρωτοπορία, δημιουργώντας ένα νήμα συνέχειας ανάμεσα στο τότε και στο τώρα.

Ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός για την Πάρο, είναι το τριήμερο βιωματικό Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» το οποίο φέτος επιστρέφει ανανεωμένο ανοίγοντας «αυλαία» την Παρασκευή 27 Αυγούστου. Στο πλαίσιο του φετινού δυναμικού προγράμματός του, θα συνδυάσει τη φυσική με την ψηφιακή διάδραση αλλά και δραστηριότητες βιωματικής γνώσης για μικρούς και για μεγάλους, με άξονα θεματικές διαδρομές μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας, σε σημεία ειδικού ενδιαφέροντος όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανακαλύψουν τις «αφανείς» πτυχές τους.

marpissa diadromes4 21

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων ασφάλειας για την προστασία του κοινού, το Φεστιβάλ ανοίγει τις «πύλες» του, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ο στόχος η βιωματική προσέγγιση των δράσεων ώστε ο καθένας να έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα.

Εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, συναυλίες, προβολή ταινιών και πολλές άλλες εκπλήξεις και δράσεις, περιμένουν όσους επισκεφθούν τη Μάρπησσα την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Αυγούστου, για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία πολιτιστικής περιήγησης σε έναν τόπο ζωντανό και αυθεντικό που διατηρεί το «χρώμα» της ιδιαίτερης πολιτισμικής του ταυτότητας μέχρι τις μέρες μας!

To Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

xaroula paros 21

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos