×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 - Psts.gr

Αγνοια και προκατάληψη του Δήμου Πάρου για το κολύμπι των σκύλων


Τις πιο δυσπρόσιτες και βραχώδεις παραλίες καθόρισε ο Δήμος Πάρου όπου θα μπορούν να κολυμπούν τα σκυλιά με τους κηδεμόνες τους στο νησί.
Πρόκειται για 4 κατσάβραχα που ούτε οι παριανοί γνωρίζουν που βρίσκονται. Πρόκειται μόνο για 4 «παραλίες γκρέμια» -ενώ η Πάρος έχει 120 χιλιόμετρα ακτογραμμής - οι οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Το Υπουργείο στα πλαίσια της διαβούλευσης για καθορισμό παραλιών για κολύμπι σκύλων εχει ζητήσει μεταξύ άλλων ισομερή γεωγραφική κατανομή και να οριστει μια pet-friendly παραλία ανα 3-4.
Οι χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στο νησί πολλοί απ αυτούς με τα κατοικίδια τους αλλά και οι Παριανοί που έχουν σκυλιά αντιμετωπίζονται ως περιθωριακοί τύποι που πρέπει να εξοριστούν και τα σκυλιά τους που ειναι υγιή και εμβολιασμένα ως «βρώμικα».
Γι αυτό τους στέλνουν στο Αη Γιάννη το «ραντεβουδιάρη» στην Παροικιά που μόνο απ το γκρεμό θα μπορούν να πετάνε τα σκυλιά στη θάλασσα ή στο Καμινάκι της Μάρπησσας γιατι εκεί θεωρούν ότι ούτως ή άλλως είναι βρώμικα τα νερά λόγω του Bιολογικού Σταθμού καθαρισμού λυμάτωνπου ειναι δίπλα. Υπάρχουν όμως και οι ακόμη πιο αφιλόξενοι, οι σύμβουλοι του Δημ. Διαμερίσματος Αρχιλόχου που δεν έκατσαν να σκάσουν και αποφάσισαν να στέλνουν τους τουρίστες με τα σκυλιά τους : στο ΠΟΥΘΕΝΑ.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που πήρε αυτή την απόφαση προφανώςέχει άγνοια οτι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες δεν υπάρχει ούτε μία γνωστή ασθένεια που μπορεί να μεταδώσει ο σκύλος στον άνθρωπο πλην της Λύσσας η οποία δεν μεταδίδεται... στο κολύμπι. Αγνοεί επίσης η πλειοψηφίατου Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Κτηνιατρική Διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ (Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) έχει γνωμοδοτήσει γραπτώς και επισήμως οτι "Δεν συντρέχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την πρόσβαση των ζώων στους χώρους λουομένων"(4/6/14-Αρ. Πρωτ.820/73329)

Τι ισχύει
Θα θέλαμε να διευκρινήσουμε οτι οι παραλίες αποτελούν κοινόχρηστους χώρους, άρα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.4039/2012 και δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία και η παραμονή κατοικίδιων σε αυτές. Οσοναφορά το κολύμπι στις παραλίες την τελική απόφαση για το πού θα επιτρέπεται θα πάρει το Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου και όχι ο κάθε αδαής και αφιλόξενος προς ταζώα Δήμος.
Αληθινός δείκτης πολιτισμού δεν είναι μόνο οι συναυλίες, οι ομπρέλες, τα μπαρ, οι πισίνες, τα τραπεζοκαθίσματα και αλλες φανφάρες, αλλά το ήθος και ο σεβασμός της ζωής και της ύπαρξης όλων των έμβιων όντων.
Αλλά τι περιμένεις απο μια κοινωνία που αλυσοδένει, εγκαταλείπει, πνίγει, πυροβολεί και δηλητηριάζει τα σκυλιά και τα γατιά της. Μια κοινωνία που δεν σέβεται ούτε τα παραγωγικά της ζώα, τα παστουρώνει και τα αφήνει απροστάτευτα στον ήλιο και στο χιόνι.

Σύλλογος «ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΡΟΥ»

Πάρος 14 Μαρτίου 2015

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή του, ο αγνοούμενος 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής, φάρμακα κατά παραγγελία καιρού επιτρέποντος, δρομολόγιο διάρκειας 22 ωρών και πολυήμερος αποκλεισμός από τα διοικητικά κέντρα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστός για το κοινό θα είναι μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου, καθώς το μόνιμο φυλακτικό προσωπικό που διατίθεται είναι ελάχιστο και εγείρονται λόγοι ασφαλείας. Ετσι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, το νησί δεν θα είναι επισκέψιμο για λίγες μέρες.
To Μουσείο θα είναι κλειστό έως το τέλος του μήνα

To Μουσείο θα είναι κλειστό έως το τέλος του μήνα

Η επίσκεψη θα επιτρέπεται σε τμήματα του χώρου και στο Μουσείο, ύστερα από συνεννόηση με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 το πρωί με 3 το απόγευμα.

Στην εξέλιξη αυτή, που κανέναν δεν θα πρέπει να ευχαριστεί, οδηγηθήκαμε ύστερα από παράλειψη της γενικής διεύθυνσης αρχαιοτήτων να φροντίσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για την πρόσθετη πρόσληψη φυλακτικού προσωπικού.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια από τα χρήματα που είχε διοχετεύσει η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, η CIA, σε ένα μυστικό ταμείο της αφγανικής κυβέρνησης, κατέληξε στα χέρια της αλ Κάιντα το 2010, όταν καταβλήθηκε ως λύτρα προκειμένου να απελευθερωθεί ένας Αφγανός διπλωμάτης, υποστήριξε σήμερα η εφημερίδα The New York Times.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας, όταν επιβατικό λεωφορείο ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία της χώρας αυτής.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το ιαπωνικό θωρηκτό Μουσάσι, το μεγαλύτερο πολεμικό σκάφος που ναυπηγήθηκε ποτέ, το οποίο καταβυθίστηκε τον Οκτώβριο του 1944.

Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos