Μετονομάζεται το αεροδρόμιο των Σκοπίων από "Μέγας Αλέξανδρος" σε «Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων»

06 Φεβρουαρίου 2018 20:30

Έτοιμη για αποδοχή ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό η ΠΓΔΜ - Αλλάζουν τα ονόματα σε αεροδρόμιο και κεντρικό δρόμο - Επίσημες ανακοινώσεις από τον Ζόραν Ζάεφ - Αντιδράσεις από το κόμμα του Γκρούεφσκι - "Τα Σκόπια δεν είναι έτοιμα ακόμα να μπουν στην Ε.Ε" δηλώνει ο Χαν

Έτοιμη να δεχτεί ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι η ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, μετά την δέσμευσή του ότι προτίθεται να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου και του κεντρικού δρόμου των Σκοπίων, ο Ζόραν προχώρησε στην πράξη.

Όπως ανακοίνωσε ο το αεροδρόμιο θα ονομαστεί «Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων» και ο κεντρικός δρόμος «Δρόμος Φιλίας».

Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο έχει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως και ο κεντρικός δρόμος. Όπως μεταδίδουν Σκοπιανά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από κυβερνητική σύσκεψη.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ζόραν Ζάεφ για απόκρυψη της συμφωνίας με τον Τσίπρα
Νωρίτερα σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε ανακοίνωσή του με αφορμή όσα ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στην ίδια συνέντευξη, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για «πλήρη σιωπή» και για απόκρυψη των όσων συμφώνησε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

«Τι συμφώνησε ο Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα; Γιατί οι ελληνικές Αρχές επιμένουν να μην υπερβαίνεται το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας; Τι κρύβεται από τη «μακεδονική» κοινή γνώμη;

Στη χώρα κυριαρχεί πλήρης σιωπή γι’ αυτές τις ερωτήσεις που τίθενται ολοένα και πιο ηχηρά. Η κυβέρνηση αποφεύγει τις απαντήσεις και καθημερινά γίνεται προσπάθεια για αντιπερισπασμό με διάφορα θέματα» τονίζεται στην ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Από την μεριά του ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν δήλωσε πως «σε πρώτη φάση δεν τίθεται λόγος για ένταξη της πΓΔΜ ακόμη στην Ε.Ε., αλλά για αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων», απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αν η γειτονική χώρα θα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις αν λυνόταν το ονοματολογικό.

«Η πΓΔΜ πρέπει να ανταποκριθεί σε μία μεγάλη λίστα από προϋποθέσεις και μεταρρυθμίσεις που στην ουσία είναι εσωτερικές υποθέσεις, όπως η μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης, η νομοθεσία της σχετικά με τις μυστικές υπηρεσίες της, αλλά και στο τομέα των ΜΜΕ. Η λίστα είναι μεγάλη. Τον πακέτο είναι μεγάλο και έχουν πολύ δουλειά να κάνουν πριν από μια υποτιθέμενη ένταξη» τόνισε ο κ. Χαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos