Tαϊλάνδη: Πρόστιμο και φυλακή σε όσους ταΐζουν περιστέρια

26 Σεπτεμβρίου 2018 16:25

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να επιβάλει ποινές φυλάκισης σε όσους ταΐζουν τα περιστέρια σε δημόσιους χώρους σε μια προσπάθεια να εξαλείψει τον κίνδυνο από τη γρίπη των πτηνών και άλλες ασθένειες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόγκ ηγείται της εκστρατείας να πιάνει τα περιστέρια και έχει δεσμευτεί να επιβάλει απαγόρευση της σίτισής τους και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τρεις μήνες και την επιβολή προστίμου 770 δολαρίων ή και τα δύο.

«Υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση περιστεριών», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Μπανγκόγκ Ταγουισάκ Λερτπραπάν στο Reuters.

Άλλες πόλεις του κόσμου έχουν επιβάλει παρόμοιες απαγορεύσεις, περιλαμβανομένης της Βενετίας όπου είναι παράνομο να ταΐζεις τα περιστέρια αλλά δεν υπάρχει ο κίνδυνος φυλάκισης.

Στην Μπανγκόγκ τα περιστέρια, τα οποία συχνά χαρακτηρίζονται «αρουραίοι με φτερά», συναντώνται σε πολυσύχναστα μέρη, όπως εκκλησίες, αγορές και δημόσια πάρκα.

Ο Ταγουισάκ είπε ότι οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία από τα περιστέρια περιλαμβάνουν νόσους του αναπνευστικού, μηνιγγίτιδα και γρίπη των πτηνών.

«Η πιο αποτελεσματική λύση είναι να σταματήσουμε να τα ταΐζουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos