Ο Φίλιππος Φόρτωμας έδωσε μια συγκινητική ομιλία για τον γιατρό και πολιτικό Ιωάννη Χωματά

13 Αυγούστου 2017 17:22

Το παρών στην τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του γιατρού και πολιτικού με τη Νέα Δημοκρατία Ιωάννη Χωματά, έδωσε ο ιστορικός και μέλος της παρατάξεως, Φίλιππος Φόρτωμας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Δαμαριωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δαμαριώνα, την Τοπική Κοινότητα Δαμαριώνα και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο Φίλιππος Φόρτωμας έδωσε μια συγκινητική ομιλία για τον γιατρό και πολιτικό Ιωάννη Χωματά. Στην τοποθέτηση του έκανε γνωστό στους παρευρισκομένους την πολιτική διαδρομή και τις καίριες κατά καιρούς παρεμβάσεις. Μεταξύ άλλων ανέφερε «Με την ιδιότητα του βουλευτή, κάθε Σαββατοκύριακο ήταν σε κάποιο νησί για να γνωρίσει καλλίτερα τους ανθρώπους αλλά και να καταγράψει τις ανάγκες και τα προβλήματά τους και να προσπαθήσει να λυθούν κάποια από αυτά».
Από την αναφορά δεν μπορούσε να λείπει ο τομέας της υγείας όπου, ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος που αγωνίστηκε για την διάδοση της ιδέας της προσφοράς για μεταμόσχευση.

Κλείνοντας, τονίστηκε το γεγονός πως ο Ιωάννης Χωματάς άνηκε στην εποχή των πολιτικών που μεγάλωσαν μέσα σε πολέμους και δικτατορίες. Πολιτικούς όμως που στάθηκαν όρθιοι, έκαναν λάθη, αλλά απομάκρυναν οριστικά τη χώρα μας από το βαλκανικό της παρελθόν. Κατέληξε λέγοντας πως «Έχοντας ακούσει τόσα πολλά για εκείνον, ήταν πάνω από όλα «άνθρωπος».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos