Θεαματικό Κουρσάρικο δρώμενο, πυροτεχνήματα και μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στα Εννιάμερα της Παναγίας στη Νάουσα Πάρου! (Βίντεο)

24 Αυγούστου 2017 19:53

Σε μια μεγάλη θερμή αγκαλιά μεταμορφώθηκε η Νάουσα το βράδυ της Τετάρτης 23 Αυγούστου! Μια γιορτινή, φιλόξενη αγκαλιά που έκλεισε μέσα της χιλιάδες κόσμου που μετείχαν στην κορύφωση των τριήμερων εορτασμών για τα Εννιάμερα της Παναγίας.

Η εντόπια εθελοντική ομάδα «Κουρσάροι», πρωτοστάτησε στους εορτασμούς και με τις δράσεις της συνέβαλλε στον εμπλουτισμό και την ανανέωσή τους, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της όμορφης «Κουρσάρικης Βραδιάς».
Οι πολυπληθείς επισκέπτες που κατάκλυσαν τη Νάουσα για να βιώσουν την μοναδική «Κουρσάρικη Βραδιά», μεταφέρθηκαν νοερά, για μια ακόμη χρονιά, στο παρελθόν μέσα από ένα περίφημο, εντυπωσιακό δρώμενο το οποίο αναπαριστά σκηνές από τις πειρατικές ιστορικές περιπέτειες του νησιού.

Η ατμόσφαιρα μαγευτική! Το ταξίδι στους χρόνους της μεσαιωνικής ιστορίας της Νάουσας σαγηνευτικό! Το ζωντάνεμα μιας κουρσάρικης επιδρομής στο λιμάνι με λάφυρο τις κοπέλες του νησιού και η αντεπίθεση και τελική νίκη των ντόπιων επί των κουρσάρων, ήταν για μια ακόμη χρονιά μια ανεπανάληπτη εμπειρία! Γοήτευσε τον κόσμο που απόλαυσε την κατάδυση στις συλλογικές μνήμες του τοπικού πολιτισμού της Νάουσας και μυήθηκε σε πτυχές της ιστορία της με τον πιο μαγευτικό τρόπο.



Θεαματικά πυροτεχνήματα που σαν πολύχρωμα σιντριβάνια έσκισαν τον καλοκαιρινό ουρανό και ένα μεγάλο παραδοσιακό, νησιώτικο γλέντι με πολύ χορό, ολοκλήρωσαν την όμορφη βραδιά που εντυπωσίασε όπως κάθε χρόνο παριανούς και επισκέπτες της Πάρου και όσες φορές κι αν τη ζήσει κανείς, κάθε φορά είναι ωραιότερη από την προηγούμενη!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos